Blogdreams archív – Eljött az ideje a mechamusume őrületnek

26 03 2007

Kedves olvasóim! Sajnálom, hogy nem írtam az elmúlt időben… Remélhetőleg, Corey és Serena is olvasni fogják ezt valamikor, imádom a kommentjeiket, meg nagyon arik amúgy is télleg. ^^

Szóval a mai órán a mechamusumékról lesz szó… Illetve két animéről. (Serena közbeszól: -Biztos valami hentaik!) Nem, nem azok lesznek.

Először inkább vegyük a tré dolgokat. Strike Witches OVA. Annó nagyon megörültem, hogy lesz ilyen stuff, de csalódást kellett hogy okozzon. Habár sejtettem, hogy csak egy adag lesz, az is persze OVA, de amit ezzel műveltek, felháborító. A beharangozott dolog, mint kiderült, lényegileg csak 8 és fél perc. Ezt a fansub csapatok is csak kelletlenül subbolták le, és Strike Witches PREMIUM1 néven adták ki. Az OVA maradék húsz perce afféle omake, amiben fegyverekről beszélnek… Ezt sok fansub csapat egyszerűen hagyta a *****ba. T_T Raw-ban meg nem érdekel, mert a japántudásom ennyire azért korántsem jó. Ha egyáltalán, könnyű megszerezni a teljes raw-ot. A PREMIUM1 rész pedig tartalmilag egy nagy NULLA. Körülbelül annyi, hogy egy kiképzést láthatunk, amiben a bemutatott csapat vesz részt, az egyik kiscsaj elront valamit, meg nem akar a barátai ellen élesben gyakorlatozni. Aztán a nap végén el akarja hagyni a tábort, de végülis itt marasztalják, mivel ők az emberiség utolsó reménységei, és itt vannak a barátai. Hüpp. T__T

(Szerzői közbevetés:
Mi az a mechamusume? Nos, szabad fordításban géplány. Neem, nem robot, és nem android, és nem Chii. Hanem az, amikor gépeket (főképp II. VH-s repülőgépeket, ritkábban harckocsikat) személyesítenek meg lányként. Tudom, egy harckocsira ritkán lehet azt mondani, hogy kecses, de egy repülőgépre azért igen, szóval ezzel nincs probléma. A megszemélyesítés úgy történik, hogy a repülőgép részeit felaggatják egy amúgy normális keretek közt leledző animés lányra, pl. általában a lábaik a repülő kerekeiben végződnek, és a repülőgép hátsó része /farok/ lóg le hátul. Nem, mielőtt bárki is ordítana, hogy amputáció, nem az. Aztán fontos még, hogy a lány kinézetre illeszkedjen a gépet gyártó országhoz, és a személyisége is legyen ezzel összhangban valamennyire. Ezenkívűl, szabályszerű, hogy minden mechamusume loli /aki nem tudja mi ez, nézzen utána/, valamint igen gyakran nekomimik is. Az egész mechamusume mozgalom a japán 2chan imageboardról indult, ha jól tudom, és azóta már a Konami kiadott hivatalos mechamusume figurákat, ha jól emlékszem, a Strike Witches ez alapján készült el.)

Érdekesebb dolog. Sky Girls. Hát, mit tudnék erről mondani. Ez egyébként nem mechamusume anime, de előszőr ezt hittem. A történet nagyjából annyi, hogy kétezernyolcvan-valahányban (208x) a mechanikus izébizéfelhők visszatérnek a Földgolyóbisunkra és elkezdik megint leradikálni az emberiség jelentős hányadát róla, mint régen. Annyi a különbség, hogy akkor régen volt még rengeteg harcképes katonaember, most meg nincs. Ebből következik az anime egyik leglenyűgözőbb jellemzője: fiatal lányokat küldenek harcba! Ojjé!
Szóval van ez a titkos hajó No. akárhány, és a fedélzetén ezek a Sonic Diver mechák, és ezeket irányítja a három lány. (Megjegyzés: először loliknak néztem őket, de a hivatalos infó szerint egyikük se fiatalabb 16-nál. De hát a karakterdízájn, tudjátok.) Nah szóval, ők szembeszállnak (szó szerint ^^) a mechanikus bigyóbogyófelhőkkel, amik apokalipszist akarnak hozni a mi kedvenc sárgolyónkra. Ehhez a lányok azt teszik, hogy nanoskin zselével vonják be magukat (nem viccelek!), és beülnek ezekbe a nagyrészt nyitott mechákba, majd csatlakoztatják hátul a kommunikációs farkukat, és system startup, majd indítás a kilövőpályára. (Azt hiszem, jobb ha tisztázom ezt az egész “kommunikációs farok csatlakoztatás” dolgot. A ruhájukon van egy csatlakozó, ezt tudják összekötni a mechával. Az egész úgy néz ki, mint egy cicafarok. Mindegy, Serena így is le fog engem cseszni ezért…) A harcok látványosak, vannak lézerek, meg rakéták, meg ilyen kütyük amik fiús dolgok. És nagyon bírom hogy a kijelző a fejük előtt lebeg, tiszta sci-fi. XD A grafika szép (igen, az), a hangok jók. (Lassan mintha egy játékról beszélnék… Az is lesz. XD) Az opening nagyon bejön, tetszik a dal. A történet sablonos, és kissé bugyuta, de ezt nem is azért nézik az emberek, mert olyan hű de jó sztorija van. ^_^ De azért én néztem volna több részt is… De állítólag lesz belőle még egy rövid OVA vagy TV sorozat. ^_^ Na teszek be ide róla illusztrációt okulásképpen!

…képek to be inserted…
…or not…


Műveletek

Alapinformációk

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s
%d blogger ezt szereti: