Privi.hu útmutató, 1. rész

17 05 2008

Már régóta nem volt min csámcsogni az “etikett” kategóriában. Íme itt egy újabb leírás, hogyan (ne) viselkedjünk, ha a Privi.hu nevű – igencsak színvonalas és kifinomult – oldalra regisztrálunk. A szerző Nihilist, a forrás pedig itt található.

Hogyan készítsünk privi profilt 1. rész

Rendhagyó bejegyzés következik. Bizonyára mindenki vágyott már arra, hogy megmutassa magát a világnak; megmutassa, hogy milyen egyszeri és megismételhetetlen egyéniség ő; új értékes ismerettségeket, barátokat, ne adj isten, szerelmet találjon. – Tömören: Privis Profilra. Most megpróbálok segíteni, hogy miként alkothat olyan lapot, amelynek segítségével az előbb említetteket maximális hatékonysággal tudja űzni.

Mielőtt regisztrálnánk magunkat, feltétlenül tisztázni kell egy kérdést: emo, vagy nem emo? Természetesen a két lehetőség között kizáró vagy kapcsolat van, tehát, ha az egyik csoport mellett kötelezzük el magunkat, egyértelműen magunkra vonjuk a másik rosszindulatát, megvetését. Tovább megyek: mi is kötelesek leszünk utálni az ellenpólust, és így mindjárt ki is pipálhatunk egy szekciót leendő profilunkban, amely a saját szubkultúránkról szól. Fontos arrogánsnak és teljes mértékben szűklátókörűnek lennünk, hiszen ezzel is meggyőzhetjük látogatóinkat az egyéniségünkről.

Lerágott csont már, de nem győzöm hangsúlyozni, hogy az évtizedek óta használatban lévő helyesírásunk mára teljesen elavulttá vált. Mivel az iskolák még ezen rendszer szerint tanítják a nyelvtant, sajnos tisztában kell lennünk vele, hogyha kettesnél jobb osztályzatokat szerzünk, akkor szigorúan tilos regisztrálni. Elég csak arra a logikátlanságra gondolni, hogy a ksz hangunkat x-szel, még az sz-t c-vel helyettesítve is tökéletesen érthető szavakat kapunk, nagyban csökkentve ezzel nyelvünk redundanciáját. Az ly és j között nincs különbség. Meg kell mutatnunk, hogy van létjogosultsága ennek az „újhullámos” írásmódnak, és ha elegen leszünk, csak idő kérdése, hogy megreformáljuk szeretett anyanyelvünket.

Axióma: amit nem becézünk az nem cuki. Ennek tükrében, ha hétköznapi életünkben a mondatainkban szereplő szavak 2/3-a eredeti, nem megerőszakolt formában szerepel, akkor sajnos nem nekünk való a privi. Fontos, hogy a becézés minél émelyítőbb legyen és, hogy a nem beavatottaknak fogalmuk sem legyen arról, hogy miről is beszélünk. Ha az eleve is elrontott helyesírású szót még becézzük is, tudhatjuk: jó úton járunk, hogy a privi-komúna értékes tagjává váljunk. Becézni muszáj, becézni szent kötelességünk.

Axióma: ami nem villog az nem menő. Érdemes néhány szót ejteni a leendeő oldalunk megjelenési konvencióira. Fontos leszögezni, hogy kevés színből gazdálkodhatunk csak és el kell fogadnunk, hogy a halvány rózsaszín alapon pink betűknél nem lehet kúlabb kombinációt összehozni. Pont. Ha mégis kísérleteznénk, tartsuk szem előtt, hogy szigorúan tilos komplementer színekből alkotni a hátteret és a betűket, hiszen nem célunk a könnyű olvashatóság. Ha a számítógép meg tud különböztetni az RGB skálán egy bitnyi különbséget, akkor ezzel az embereknek sem lehet problémája. Az oldalon található grafikai elemeknek sem kell ízlésesnek lenniük. Villogjon, sípoljon, csillogjon, égesse rá magát a gyanútlan látogató retinájára. És mindebből sok. (Tipp: a háttér is lehet kép.)

(Mára elfáradtam, hamarosan folyt. köv.)


Műveletek

Alapinformációk

3 hozzászólás

28 06 2008
Maya

szijja Revci! 🙂
Hát ez nagyon odavág xD De végül is igazad van 😀 Az én oldalamon zöld a szöveg de ez van…és nem sül ki a szemed 😀 mert nem sárgászöld hanem sötétzöld. :D:D

31 07 2008
Rev

Maya… ^^’ Neeem én írtam a szöveget, én csak átmásoltam a blogomra! >_<
Amúgy is, a te oldalad olyan szép azzal a sötétzöld színnel. :3

17 09 2009
Rue

Sírni tudnék az ilyen emberektől… Mivé lett az ország? A kritika pedig jogos! Rev, köszönjük az írásaidat, és remélem lesz még sok-sok olvasnivaló. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s
%d blogger ezt szereti: