Az izomgyűrűk ura: A két “torony” – Yaoi again (18+)

15 08 2008

Mivelhogy a legutóbbi yaois posztom afféle shitstorm lett (de Zaizen iszonyat jót hozott ki belőle, olvassátok el, ha még nem tettétek volna), mert nagyon általánosított, hülyeségeket állított és elég hímsovinisztára sikeredett, és mivel a látogatószám átlépte a 20k-t (yey yey *Revci örül, mint yaoifangörlök az új yaoinak*), úgy döntöttem kedveskedek nektek egy újabb, jobb, szebb és élesebb yaois poszttal. Ebben igyekszem nem elkövetni a már felismert hibákat, amiket abban az előző, undorító írásban elkövettem. És még valami; jobban ráfókuszálok egy altémára. És ez a téma a Fiatal Yaoifan Kislányok (FYK). FIGYELEM: A poszt illusztrálva van, méghozzá hard yaois képekkel! Igen, a 18-as jelölés irónia, képek ide vagy oda, nem tilthatom ki magát a célközönséget. -_- (Meg felesleges, hisz’ ne legyünk prűdek, ők már kenik-vágják a rajzolt análkekszet.)

I just realized that I'm gay and little girls are watching me having sex

Kedves lányok! Képzeljétek magatokat a bishik helyébe! Mit gondolhatnak Rólatok, amint nézitek, ahogy szeretkeznek...? O_o

Gyere beljebb kislány, már várunk! ;3

Ah, már megvoltak a GayPortálosok, a szinkronos rinyálók, és a vizuálkéjesek, de a yaoi egy igen összetett társadalmi jelenséget produkál, amit úgy hívunk: yaoi fandom. Ezért hát, csapjunk a pas… pacik közé újból! X)

Először is, összefoglalnám, mit lehetett leszűrni az előző yaois posztra érkezett kisregényekből kommentekből.
1a – Hímsoviniszta pöcs vagyok. (?)
1b – Homofób állat vagyok. (?)
1c – Nem vagyok tisztában fogalmakkal, és nem látok a dolgok mélyére, csak felszínesen vizsgálom őket.
1d – A férfiak közti szerelem ugyanolyan természetes, sőt hovatovább, magasztosabb, mint a nők közti szerelem, vagy akár a férfi-nő szerelem. És a japánoknál meg a görögöknél mindig is elfogadott volt. Tehát mindenhol az lehetne.
2 – A yaoifangörlök alapvetően két nagy csoportra oszthatóak: A) 18 év alatti értelmetlen, nyáladzó, sikítozó fangörlök, valamint B) 18 év feletti érett lányok/nők/asszonyok.
3a – A yaoi nőktől készül nőknek. (Amit eddig is mindenki tudott.)
3b – A yaoi nem homokospornó. Hiába melegek dugnak benne. (Vigyázz Neko, ezt a szót ne használd!)
4a – A yaoi azért tetszik a lányoknak, mert a férfiak úgymond “érzelmes oldalát” mutatja be, és mert demonstrálja, hogy a (SPONTÁN, RÉPELŐS) szerelem minden akadályt le tud győzni, legyen az akár egy pszichológiai, társadalmi és biológiai norma áthágása is. És sokkal több és erősebb érzelem van benne, mint egy bármilyen hetero (fiú-lány) nyáltörténetben, hiszen sokkal erősebb érzelmek kellenek ahhoz, hogy egy fiú beismerje, hogy ő valójában a saját neméhez vonzódik, minthogy egy lánnyal járjon, és családot alapítson. (Ezt a kibaszott deduktív logikát…) Sőt, a yaoi szejelem sokkalta érdekesebb, mint a sablonos és uncsi fiú-lány szerelem. (Amiben a yaoifangörlöknek részük lesz. Esetleg.)
4b – A yaoi nézése felsőbbrendű világszemlélettel rendelkező, intelligens, nagy látókörű, abszolút toleráns és gazdag érzelmi világú lányokat nevel ki.
5 – A lányok egy része nem szereti a borostás férfiakat, másik része viszont igen. (A maradék pedig sehogy se szereti a férfiakat, ők az úgynevezett leszbikusok.)
6 – A fiatal yaoifangörlök síkitoznak és képzelegnek, amit a komoly yaoifangörlök (is) elítélnek.
7a – Vannak olyan lányok, akik a yaoit és a yurit is szeretik.
7b – Vannak olyan lányok, akik a yaoit utálják, de szeretik a yurit. (Y)
8 – Vannak olyan fiúk, akik néznek yaoit, és tetszik is nekik…
9 – A lányok sokkal korábban érnek mint a fiúk, ezért abszolúte nem gáz, ha 11-12 évesen animált japán homoszexuális orál- és análszexet néznek naponta többször, amin nem is tudom miért lenne felháborodva az anyukájuk, aki elől általában titkolják ezt a tényt.
10 – A fiatal yaoifangörlök alapvetően kétféle reakcióval tudják lereagálni a posztjaimat; A) sértve érzik magukat és/vagy a yaoit, és elküldenek engem egy kellemetlen, yaoikból ismert helyre, illetve B) röhögnek rajta, és azt állítják magukról, hogy tudják milyen perverzek, de ez nem zavarja őket. (Mellesleg ezen még egymás közt, a kommentlapjaikon is képesek szórakozni.)
+1 – SPOILER: A yaiokban – érthetetlen módon – hiába nem a szex a lényeg, hiába érzékeny nők készítik érzékeny nőknek, mégse használnak sose gumit, mintha mégis a vadállatias közösüléseken, a hirtelen ösztönösségen, a férfias brutalitáson és felelősséghiányon lenne a hangsúly, ha odaér a történet persze. Ez rossz példát mutat, úgyanis így terjedhet az AIDS és egyéb csúnyaságok. (Nem, a férfiak nem lehetnek terhesek.) Ja és síkosítót se használnak. Tök wild. Az fájhat. Tudtátok? (Tudooom, ezek az utóbbi dolgok nem derültek ki a kommentekből, ezek a yaoikban vannak, de olyan jó ideírni, ha már nekiálltam egy rohadt listának. -_- )

Ezeket tanulhattuk meg az előző poszt über alles kommentjeiből. Akkor térjünk rá a beígért témánkra. Merre is tart a világ?

Nemrégiben észrevettem (vagyis inkább a ráeszméltem a helyes szó ide?), hogy a videómegosztó oldalakon – főképp a szar moderálatlan magyar klónokon – több a yaois videó, mint gondoltam volna. Kicsit beleástam magam a dolgokba, és sajnálatos módon, meg kellett hogy döbbenjek.
YouTube-on több tucat profil van csak és kizárólag yaoik feldarabolt feltöltésének szentelve, kismillió nyáladzó kommenttel, “yaoi 4ever”-özéssel, “thanks for uploading!! =^_^= ” szövegekkel, kegyetlen. A Feltöltők átlagéletkora(!) kb. 14-15 év körül mozoghat. Természetesen sok júzer ilyen SasuxNaru slideshow olcsóságokban utazik, de ettől függetlenül van mindenféle fincsi hardcore yaoi is fent, legfeljebb ki van hagyva az aktus, mert YouTube-éknál azért jobban is erőltetik a szabályzatot, mint erre mifelénk. (Bezzeg hentaiból mindig csak ilyen YouTube Poop-szerű szarokat találok, amiknek csak a közepén van egy hentai kép, a többi részük meg agyhalott Zeldás meg Mariós ökörség.)

A magyar Videoplayer-ön még lenyűgözőbb a helyzet. És még ijesztőbb, lévén honfitársaim töltenek fel hardcore yaoikat. Nem szórakozok, láttam Papa To-t, Sensitive-et, szexrabszolgás Okane Ga Nait, és buttrape Enzait is feltöltve. (SZERK.: Erre most azt olvastam, Bonanza Banzai. XD ) Fuckin’ wild. Vettem a bátorságot, és belenéztem 1-2 videóba. Méghogy keksz kivágva. Naív voltam, mint állat, fakk. Természetesen a videók az Anime|Manga kategóriában vannak feltöltve, véletlenül sem a 18+ kategóriában, hiszen az tele van csúnya undorító férfiorientált reallife hetero pr0nnal ugyebár, és jólelkű lányka nem járna ilyen kategóriába még yaoiért sem.
Úgy kb. naponta minimum egyszer feltűnik a Legújabban feltöltött videók sávjában valami yaois víídejó, mostanság pl. a Junjou Romantica nevezetű cucc. De vannak azért kivágott “kedvenc jelenetek” (keksz) meg AMV-k is, ha jobban utánanézünk. (Pl. http://www.videoplayer.hu/videos/play/215916 – Sensitive, a feltöltő tenshihime, 3 videójából 3 yaois/shounen-ais, gratulálok. Más, hagyományos animéket biztos nem is néz szegényke. Jó, ő mondjuk bőven elmúlt 12.)

A legjobb az egészben, hogy van yaoi magyar felirattal, hogy akár minden angolhiányos 10 éves “fangörl” is tudja élvezni a romantika ezen kifinomult és isteni formáját. Természetesen ámátőr munka, mert az eredeti sub is ott van, de hát ugye rawot szerezni, meg ilyesmi, az már nem fangörl meló, kéremszépen.
Igazából az tetszik, hogy Videoplayerön már szinte kialakult egy yaoi közösség, amelynek a tagjai 12-13 éves – médiás kifejezéssel élve – kislányok, akik szinte csak egymás élvezetére töltenek fel yaoikat. Aztán egymást dícsérgetik meg ötcsillagozzák halálra, és az egész egy nagy egymásnaknyalós circlejerk lesz. *képzavar* O_o
A másik meg, amit még imádok a yaoifangörlökben, az az, hogyha bárki megkérdezi tőlük, mi a kedvenc animéjük, elkezdenek YAOIKAT sorolni, nem rendes animéket, áh, egy frászt! De hát istenem, ha tőlem megkérdezik mik a kedvenc animéim, nem kezdek el hentaikat meg yurikat sorolni… Azért, mert nálam a “”kedvenc anime” fogalmába nem tartoznak bele a 18 éves felülieknek szóló művek (azaz hentaik és yurik). Én normális, hétköznapi animéket kezdek el sorolni, amik mehetnének Animaxen is, amiket akár egy 6 éves öcsivel is meg lehet nézni, nem pedig análszexes cuccokat. -_-
Az egyik legnagyobb kulcsfigura a Videoplayerös yaoi szcénában valószínűleg az amihijej nevű felhasználóleány lehet. (Nem akarok messzemenő következtetéseket levonni az “amihijej” névben szereplő “hijej” írásmódjából kiindulva…)

Diehard yaoi fangörl

Pillanatkép amihijej profiljáról. Jól tolja a kiccsaj. Custom paintwork by me.

Yaois avatar, a mottó a Gravitation-ről szól, Gravi klubtag, Yaoi klubtag (megjegyzem, a klublogóban benne van a SEX szó, LOL), az 52 feltöltött videó kb. mindegyike jaoi meg sónen-ai, itt van az egész Junjou Románia (magyar felirattal buherálva, natürlische), meg még pár tucat AMV meg eksönvideó Sensitive-ről meg Papa To-ról meg Sukisyo-ról, ésatöbbi ésatöbbi. Extázisba estem, kopuláljátok meg!
Ezeknek a 11-12-13-14 éves szexuálisanfelvilágosodott yaoifangörlöknek nincs egy ici-pici lelkiismeret-furdalásuk, egy aprócska bűnös fílingjük sem a hardcore yaoiktól…? O_o

Got milk on his face

OMFG! Pedig az nem is tej! Ez egy 12 éves yaoifangörlöknek szánt aranyos és vicces jelenet. És köze van a romantikához ennek a cumshotnak. Lányok, vigyázzatok később az ilyesmiknél, bárkivel előfordulhat.

Érdekességek amihijej profiljával kapcsolatban:
-Csak 3 hónapja regisztrált, de lehet, szarráverné a blogom 3. havi látogatottságát, lévén eme csekély idő alatt már 8768x nézték meg az adatlapját. Oksa…
-Adott egy Kirepapa videó, 12 nap alatt több mint 700 view. Fasza!
-Minden egyes videó, amit feltöltött, 5-ből 5 csillagra van értékelve. Lulz.
-A Lucky Star nem is yaoi, mégis nézi?! Megaloller!

Persze, persze, kérdezhetitek, mi a picsa bajom van ezzel az egész pudvás jelenséggel. Erre megpróbálok válaszolni, de csak miután idéztem amihijej kommentlapját, és kérem, legyetek figyelmesek a kiemelt (vicces vagy elgondolkodtató) részeknél;
(Bevallom, jópár napja, mikor ráeszméltem, hogy this world is rotten, feltámadt bennem az antiszoc troll perszónája, ezért kicsit belekeveredtem a társalgásba, de nem direkt bashing célzattal. *good doggy* Legfelül vannak a legutóbbi kommentek.)

cs.rita1995 (12 napja)
Áhh! én kajak feleségül veszlek! szertlek! Köszi a
kipepapat! a felirat égetést meg Kityee profilján
kiírta közleménynek olvasd el!

amihijej (12 napja)
Nyugodtan beszélgessetek nem zavartok! ^^ Am amint
rájöttem hogy kell feliratot égetni felrakom a Sensitive
pornographot!

cs.rita1995 (12 napja)
ja! xD

kimmy9 (12 napja)
egyébként jól elbeszélgetünk amihijej profilján xD

cs.rita1995 (12 napja)
én meg 13! *és írtó szerencétlen vagyok ebben az
évben!*

én még nem láttam a sensitive p.-t (rem jólírtam)
csak pár részletet!

kimmy9 (12 napja)
Egyébként ne is mondd mert most nézem a Sensitive p. (:P)
…olyan szavakat haszál angolul….mondjuk lehet h
lefordítom és fölrakom…egyébként én is csak 14 éves
vagyok *kisanygyal(xD)*

amihijej (12 napja)
^^

cs.rita1995 (12 napja)
ÁHH kimmy9 nem is tudod milyen rossz mikor 2 percenként
meg kell állítani hogy megkeressem a szótárba hogy 1
szó mit jelent!!! áhh 1 szóval szörnyű!! ezért fogot
angolt is tanulni a német mellett!^^

cs.rita1995 (12 napja)
áhhh sensei szeretlek egyszer feleségül veszlek!^^ te
vagy a legjobb!

kimmy9 (12 napja)
Ahogy látom 1 részből áll xD értelmes de mondjuk aki
nem tud sokat Angolul fasza lehet nézni a youtubén xD

amihijej (12 napja)
nobutsuna_naoe_vicky! Nem baj én is csak 1 hónap és 13
leszek! Nem baj ha korán kezded! ^^
Rendben felrakom a
Kirepapa-t!!! ^^

cs.rita1995 (12 napja)
Sensei! sensei! kérlek szépen alássan! ha megvanna a
kirepapa részai magyar felirattal , azt rakd már fel! már
a lábad előtt nyúszom! léccí!^^

amugy már láttam csak angol felirattal és hát 1
németet tanulo emberkének nem valami értelmes!

nobutsuna_naoe_vicky (12 napja)
én is odavok érte..am valamit mondok..(csak 12 vok
még)
nem gond?xd

amihijej (12 napja)
Nincs mit! Én is oda vagyok a yaoikért! ^^

kimmy9 (12 napja)
Szia!Annyira örülök,hogy Yaoikat raksz fel..nem tom,de
nekem nagyon bejönnek és a történetek sem sablonosak
ezért még izgalmasak is *cuki kislányos fej
ördögszarvakkal (így érzem magam xD)*
Még százszor kösszi! 😀

amihijej (13 napja)
OKé belépek! ^^ Köszi!!

rittedana (13 napja)
(BL)=Boy’s Love&shounen-ai,yaoi :: 😀
lépj be ha szereted a JR-t!!:D 😀

amihijej (13 napja)
Hát igen!! ^^

rev01yeti (13 napja)
“Kedvenc yaoi jeleneteid” alatt gondolom a
szexjeleneteket érted…
Mi mást?
ROFLOL. XD

amihijej (14 napja)
Persze hogy nem baj! Az ilyesmi sose baj! ^^

sessygirl (14 napja)
Szia! Nem baj ha bejelöllek 🙂 ha igen akkor bocs :S

amihijej (14 napja)
Köszi szépen!!

tiuskaa (14 napja)
Nagyon jó, hogy felrakod a junjou részeket =) Örülök
neki!
A videoid is jók! Csak így tovább!

amihijej (15 napja)
Köszi mahocafe!! ^^ ojudit15 amint megjelenik az új rész
magyar felirattal abban a pillanatban feltaszem!!
És neked
is nagyon köszi!!

ojudit15 (15 napja)
Szia! Nagyon szuperek a videóid, nagyon tetszettek. Lécci,
a Junjou Romantica sorozat többi részét is minél
hamarabb tedd fel! Tényleg nagyon profi videókészítő
vagy.

mahocafe (15 napja)
Az látszik^^ non profi vagy! gratu^^ és további sok
sikert:P *Aiko*

amihijej (15 napja)
Köcce!! Mindent megteszek hogy jól sikerüljön!! ^^

kinguska99 (15 napja)
Szia! Rég nem írtam néztem a vidiid naon jók! Naon bele
jöttél!

Télleg naon ügyike vagy!

cs.rita1995 (15 napja)
áhh segítségg! én nem értettem a gravitation végét
(pedig én okos vagyok sok mi8ndent felfogok és megértek)
most akkor yuki és shuichi együtt vann!?!?!?! (és
ráadásul magyar felirattal néztem a gravit!)

ha valaki tudja a vállaszt az írja már meg!!!

PLS!

amihijej (15 napja)
” Az összes magyar junjou rajongó a sensei-jel
együtt sír” 😦

cs.rita1995 (15 napja)
Nem csak a sensei szomorú!!! *sír mondhatni zokog*
ha nem én is!
😥

amihijej (15 napja)
Na, sajnos itt van az utolsó rész amit kiadtak. De nem
sokára jön az új! Nagyon remélem! Amint kész lesz
magyar felirattal abban a pillanatban fel fogom rakni! Nem
sokára kész lesz az új junjou-s vidim addig azzal kell
beérni :(. ” Sensei egy kicsit szomorú, mert nincs
több junjou “

Azóta nem nagyon olvasgattam ezt a kommentlapot, úgyhogy nem tudom pontosan mik kerültek rá azóta (az én további bepofázásaimat nem másoltam ide), de most így belenézve, ez a pár 12-13-14 éves ifjú leány pl. arról vitatkozott, hogy ki a perverzebb közülük. :3 (Persze csak hülyéskednek, tudom, tudom, de ez akkor is aláz.)
Egyeseknek feltűnhetett a sensei megszólítás. Nos igen, ez ilyen tiszteletadás a 12 évesen (*köhög*) hardcore yaoikat feltöltögető kiscsajoknak errefelé. No mindegy. :3
Akit érdekelne az egész, pszichológiai kutatási anyagnak is beillő kommenthalmaz, az megnézheti itt: http://www.videoplayer.hu/members/allcomments/amihijej

Nos tehát, miért furcsa ez az egész fiatalkori yaoi fanság nekem? Hát…

Várjatok… Megvilágosodtam. Már megértem! Hiszen semmi különös vagy rossz nincs abban, hogy 12 éves kiscsajok Sensitive

Sensitive

A férfi nemiszerv anatómiája. A 12 éves yaoi fangörlök már ismerik.

Pornograph-ot

Pornograph

Aranyos kis nyuszómuszók romantikáznak. Anal Intruder is in action.

terjesztenek egymás közt akár magyar felirattal, hiszen ezzel, és pl. a kawaii cukorbogyó szkatofíliás assrape Enzaival is csak a széleslátókörűség

Group gangbang is romantic

AMI A POÉN, HOGY 4 ÉRTÉKELÉSBŐL 4 ÖTCSILLAGOS. Én félnék azoktól a csajoktól, akiknek ez tetszik...

és teljes elfogadás hitét (plusz az oltári nagy romantikázást) terjesztik ezek az ártatlan kis angyalkák. Istentelenül hasznos metódus, hisz’ mindannyiunk javát, jövőjét szolgálja. És semmi furcsa, semmi rossz nincs abban, hogy az összes-cellatársad-addig-erőszakolja-a-végbélnyílásodat-amíg-nem-kezd-el-vérezni Enzai videói alatt kb. az összes komment arról szól (angolul – YouTube), hogy “ez nagyon durva volt… sajnálom a srácot… T.T de azért jó volt!!”, hiszen az teljesen természetes, hogy a lányok imádják ha bishiket/shotákat fenéken erőszakolnak, úgy mint állat, hogy utána már akár traktorral is a kitágult végbelükbe lehetne tolatni leparkolni.
Így már mindjárt értem a dolgokat… Ez az! Peace. Make love not war! Traktorok rulez. ^_^

Elértük a 21. századot, azt a korszakot, amikor az általános iskolás animefan csajok körében már nem az Inuyasha meg a Kaleido Star a kúl, hanem a Sensitive Pornograph meg a Sukisyo meg a Kirepapa meg az Enzai meg a Boku No Pico meg az Okane Ga Nai meg a többi hárdkór yaoi. (Persze tisztelet a nemyaoifangörl csajoknak, akik hétköznapi animéket néznek, nem egész nap yaoit.) Virágoznak a GPortálok, a Videoplayer profilok, a különféle istencsászár yaoiszentély fórumok, hogy a yaoifangörlök minden nap megkaphassák a szükséges adagjukat. MERT KÜLÖNBEN MEGHALNAK. NEM BÍRNÁK KI NÉLKÜLE. (Ahogy egy előző posztra kommentelő mondta, a magyar kiscsajok nagyon nagy része depis vagy egyéb lelki nyavajában szenvedő, és ahogy Zaizen mondta, az életük egy köbmérföldnyi fossal egyenértékű, ezért szükséges az állandó yaoi-ellátmány.)
Ők az új nemzedék. Az új világnézet hírnökei. A felvilágosult, nyílt, érzelmileg gazdag lányok, akik már 12 évesen tudták, hogy a fenékbe is bele lehet erőltetni a falloszt minden különösebb hűhó nélkül, és hogy két szerelmes közt a legaranyosabb, legmeghatóbb és legromantikusabb kinyilvánulás az óvszer nélküli nemi erőszak. Ámen.

OH YEAH

What is love? / Oh baby, dont hurt me / Dont hurt me no more / Oh, baby dont hurt me / Dont hurt me no more / What is love? / Yeah - Az anal cumdrip elengedhetetlen része a perverz yaoifangörl-igények kielégítésének. Olyan cuki! ❤ Romantika FTW! WARNING: Lepedő is getting foltos!


(Csak nagyon-nagyon halkan jegyzem meg: Mibe, hogy ezek a yaoifan leányzók, ha barátnői társaságban szóba kerül az anális keksz, – minimum gondolatban – nagyon-nagyon picire összehúznák magukat, hogy ők olyat sose, soha, nem, az fáj, az fúj… Hiszen vannak olyan dolgok, amiket csak nézni jó… De nézni, azt szinte nap mint nap jó. De inkább hallgatok nagyon nagy kussban.)
Ennyi lenne a poszt a yaoifan kiscsajokról. Nem sikerült olyan jól, mint ahogy vártam. De talán generál egy shitstormot megint… Úgyhogy viszlát, olvasóim, és viszlát fangörlök! És ne feledjétek amihijej bölcs szavait; Nem baj ha korán kezded!! ^^
Ejnye, ejnye. :3 Kérlek lányok, aki magára ismert egy kicsit is, az komolyan gondolkozzon már el, mi az élete értelme; a yaoi vagy nem a yaoi. És hogy mit milyen érzésekkel érdemes megnézni. Köszönöm.

(Utóirat: Elnézést kérek az összes Gyűrűk ura rajongótól, semmi bajom a GyU-val, de ezt muszáj volt ezzel a címmel megírni. Sorry.)

Nekomajinnak dedikálva. :3


Műveletek

Alapinformációk

612 hozzászólás

17 02 2009
Arita

Kedves Aduász, gratulálok! Az egész magyar yaois társadalom hálás lehet neked! Az ilyenek miatt, mint te, hiszik azt rólunk, yaoirajongókról, hogy mind ostoba, éretlen és normális kommunikációra képtelen csitrik vagyunk!

Lehet, hogy te gáznak tartod, hogy 18 évesen valaki nem tud elfogadni dolgokat, de szerintem meg az a gáz, hogy valaki, aki gondolom (illetve remélem), azért már kifele megy az általános iskolából, még mindig nem tud a saját anyanyelvén rendesen írni, és normális érveket felhozni egy vitában.

17 02 2009
AVA

Látom, megint formában vagytok. 😀

Na mindegy, csak benéztem… én már rég leírtam mindent, amit akartam. Arita, majd lenne lehetőség egyszer veled privátban (e-mail, msn, vagy amit akarsz) beszélgetni? 🙂

Nem sértődöm meg, ha nemet mondasz, csak ide nem szeretnék olyasmit írkálni, ami Revet meg a többieket nem érdekli. 😉

17 02 2009
Arita

Persze, Ava! Az oldalunkon kint van az elérhetőségem!

18 02 2009
Aduasz

-.-no comment 😀 ink mostmár nem szólok semmit de amúgy kösz jól van anyám és Rev tudod mit legyen igazad nyugottan normál ember úgy se jön ide csak ti:D amúgy rev a felvétellel kapcsba már nem bnőm az a hülye csitri és terika légy szíves netegyél megjegyzéseket 😀 nah én mostmár többet ide nem írok uncsi mindig csak azt bámulni mit írtok vissza úgyis csak azt amit vár az ember szal bye:)

18 02 2009
sjonna

Aduász: Mert te nem szóltál be senkinek ugye? És nem is anyázol ugye? És a hasonló érdeklődésűek sem hülyéznek le ugye? Értem…

19 02 2009
luggeriano

Most játszotta ki az Adu ászát 😉

19 02 2009
AVA

Köszi Arita, amint lesz egy nyugis estém, írni fogok neked. 🙂

Aduasz:

“normál ember úgy se jön ide csak ti:D”

TE is itt vagy. 😉 (Na jó, én is, de mindegy).

Rev: jó hír neked, a googléba beírva a “yaoi” szót ELSŐNEK dobta ki a blogodat. 😀 Na tessék, a legnépszerűbb yaoi-oldal. 😉

S ezt is nekünk köszönheted (részben!) 😛

19 02 2009
AVA

Amúgy tényleg méltán lehet ez a legnépszerűbb yaoi oldal, olyan remekül írtam itt a yaoiról! 😀 😛

(Na jó, ez amolyan egos-vicc akart lenni!)

20 02 2009
Aduasz

XD 1 pont neked AVA xD

22 02 2009
Lucretia

Egy 17 éves yaoifangirl volnék. Őszintén szólva elgondolkodtatott az írásod, és hirtelen elkezdett sülni a bőr a képemről. Kb fél éve kezdtem el yaoit nézni, de így is szörnyen éreztem magam. Aminek végtére is örültem, hiszen ezek szerint van lelkiismeretem! Annyit akarnék kihozni ebből a kis hozzászólásból, hogy tényleg felháborító ha valaki még kamaszodni se kezd, és már hard yaoin lóg. Én úgy értelmeztem a postot, hogy neked alapvetően azzal van bajod, ha nem a célzott korosztály nézi az adott “mesét”; amivel tökéletesen egyetértek. Tudom ez visszásan hat, mivel mint említettem még jómagam sem vagyok 18. Mentségemre legyen mondva, hogy a problémát felismertem, és szégyellem is magamat.
Aki pedig ezen berág, nem látja meg a dolog valós mi voltát, az valóban egy “ostoba, éretlen és normális kommunikációra képtelen csitri”.

22 02 2009
Rev

Pontosan, meg a nyáladzás és fanatikusság még a gond. Egyébként semmi gond a yaoikkal. (Eltekintve az Enzai szintű fosoktól.)

Hajaj, ha olvastad volna még az 500 kommentet is… Hát na az egy érdekes hullámvasút lenne.

25 02 2009
Aduasz

arita: még az első komidhoz: már meg bocsáss először is igen balagok másodszor meik nem normális gondolná hogy csitrik vagytok? harmadszor én legalább megpróbálok kiálni értetek majmok -.-” nah de ha ez megy akk ink ellenetek megyek ha már az nagyon idegesít hogy próbálok védeni áááá ink hagyom az egészet revvel úgy se lehet beszélni te meg csak ugatsz nekem hogy elbaszok mindent… minek védjek engem se védenek…

rev: kicsit elegem lett ellened menni kemény tészta vagy… de nem leszek veled továbbra se^^… na de még egy kérdés! megtudhatnám hogy mostanába valamien meleg oldalról veszegetnek fel pasik msnemre véletlen erről nem tudsz semmi????

25 02 2009
Nekomajin

Nem akartam hozzászólni már ehhez a témához, de most muszáj reagálnom.
Aduász úgy járatja le magát, hogy erről már valami szakkönyvet kéne írni. 😀

26 02 2009
Arita

Aduász… Hát erre már én sem tudom, mit mondjak. Nekomajinnak tökéletesen igaza van. Olyannak tűntem a kommentjeim alapján, mint akit meg kell védeni? Ráadásul így? Bár valahogy sejtem, hogy nem olvastad őket… illetve amit igen azt sem értetted. Egyébként nem “baszol el” semmit, csak komplett idiótát csinálsz magadból.

U.i. : A “ballagok” két l, a “kiállni” is, és olyan szó nincs, hogy “mien”. Üdvözletem küldöm a magyartanárodnak! Mellesleg az vicces lenne, ha rev uszította volna rád egy meleg oldal komplett olvasótáborát. Kíváncsi lenneék, hogy kivitelezte…

26 02 2009
Rev

Szeretem ezt a művemet (plusz a kommenteket), mert még manapság is véresre tudom magamat röhögni ha úgy adódik.

Én nem úgy érzem, hogy Aritáékat meg a komoly yaoisokat 13-14 éveseknek kéne megvédeniük tőlem, mert tökéletesen jól érvelnek és kommunikálnak, és baj sincs velük. Fordítva (ők védenék tőlem a tizenkevés éveseket) talán még érthető lenne.

26 02 2009
Rider

Asszem kicsit le vok maradva XD még nem volt szerencsém ilyen fangörlökhöz XD vagy csak nem mozgok abban a körben? o.O mindenesettre meglepett ez az egész XD
Jelenleg nem tudom szerény személyemet hova tenni… énis csillogó szemekkel szoktam nézni egyik másik romantikusabb jelenetet viszont 17 vok XD ilyenkor mivan?XD
Bár én jobban szeretem az ilyen témájú ficciket és artokat! azok jobban megfognak! ( de ez most kitérdekelt?XD)
Egyébként ezek az alacsony szintű fiatal korú leányzók nem csak ilyen témában okoskodnak! Legtöbbje a világ legnagyobb animefanjának képzeli magát mert már kb 3at látott ( jó valahol el kell kezdeni…)
A blogot csak véletlenűl találtam meg de rendesen gondolkodóba estem xD
Mindenesetre azzal tisztában vagyok hogy egy valódi meleg hancura nem úgy zajlik ahogy az az animében be van mutatva…

a 10+1-es jellemzés pedig nagyon ütős XD

és utólag egy jó tanács mindenkinek XD ha esetleg yaoi témában akartok szerepjátékozni … soha ne éljétek bele magatokat túlságosan;)

(minek is írtam amúgy?XD)
nyemtom XD

26 02 2009
Rev

és utólag egy jó tanács mindenkinek XD ha esetleg yaoi témában akartok szerepjátékozni … soha ne éljétek bele magatokat túlságosan 😉

Milyen igaz, milyen igaz. XD

27 02 2009
AVA

Hát igen, Aduasz szépenszólva igencsak nagyvonalúan ír. Nekem még egy olyan érzésem is volt, hogy valaki szándékosan azért írogat ilyen stílusban, hogy lejárassa a tizenéves yaoi-fangirlöket (magyarul: Aduasz egy “kitalált” kommentelő, s nyugi Rev, NEM arra célzok, hogy te találtad ki! 😀 )

De ne foglalkozzatok velem, néha enyhén “paranoid” tudok lenni… csak ilyennel még én sem találkoztam, na nem mintha túl sokat társalognék tizenéves lányokkal. 😀

Mindenesetre, lehet, hogy ez lesz a felnövekvő generáció stílusa, amit még meg kell szoknunk. Ez esetben talán mi vagyunk túl öregek. 😉

Apropó kommentek: hová tűnt a sok jó kommentem? 😦 Tiszta mázli, hogy lementettem őket! 😀 )

“Mindenesetre azzal tisztában vagyok hogy egy valódi meleg hancura nem úgy zajlik ahogy az az animében be van mutatva…”

Hát… attól függ. Erre tudnám mondani, hogy egy valódi hetero-hancúr sem minden esetben úgy zajlik, ahogy egy romantikus, vagy egy szexfilmben be van mutatva. 😀 Attól függ, kiket néz az ember. 😉

És, hogy minek a bemutatása a cél. A romantikus filmek, és a megtervezett pornójelenetek (a hentaijelenetekről nem is beszélve!) is igen távol állhatnak a valóságtól.

S a yaoi is igen hasonlíthat egy valódi “melegpornóra”, vagy “meleg hancurra”, mondjuk, ha a két szereplő Brent Corrigan, és Brent Everett benne. 😉

De kit érdekel ez most… ó jaj, a drága kommentjeimet sajnálom, hát ezért kínlódtam annyit? 😦 😉 😀

27 02 2009
Aduasz

XD

27 02 2009
Aduasz

kicsit se vok kitalált sajna amire én gondolok azt nem tom kifejezni úgy hogy meg is értsetekXP de nem gond megszoktam XP tőlem annak tartotok aminek akartok én csak azt írom le amire gondolok…

27 02 2009
AVA

Talán tehetnél egy próbát, én bámulatosan megértő tudok lenni (legalábbis elméleti szinten). Az eddigi életem legalább felét azzal töltöttem, hogy mások zavaros elméleteit próbáltam megérteni. 😉

Hidd el, ha mindenféle többértelmű matematikai, stb. hipotézissel boldogultam, talán veled is fogok, csak írd le feketén-fehéren a véleményedet (s minél konkrétabban).

Na, adsz egy esélyt? Nézzük mi lesz belőle! 😀

27 02 2009
AVA

Különben sem állítottam, hogy kitalált lennél, csak megjegyeztem, hogy volt egy ilyen érzésem.

Egyébként is, írtam, talán csak nekünk idegen a tizenévesek stílusa, s még mindig örülj, hogy nem tizenéves fiú vagy, azok jó ha írni tudnak egyáltalán (jelképes értelemben).

Egyébként meg, most már tényleg semmi értelme a felesleges vitának, most, hogy Rev tisztázta mit, és hogyan lát (bár a tisztázós-kommentjeit szépen el is tüntette innen 😉 ).

Az elején, a cikkeivel tény és való, hogy ő is szépenszólva a “jó fenébe” küldött el mindenkit, aki yaoit néz, olvas, gyárt, stb. Legalábbis így tűnt, a cikkek stílusából (de ezt már írtam). Volt is egy olyan sanda gyanúm, hogy valami 14-15 éves fiúcska dühös kirohanásáról van szó, de ezt aztán szépen tisztázta az értelmesebb hozzászólásaival. 😀

27 02 2009
Arita

“Hát igen, Aduasz szépenszólva igencsak nagyvonalúan ír. Nekem még egy olyan érzésem is volt, hogy valaki szándékosan azért írogat ilyen stílusban, hogy lejárassa a tizenéves yaoi-fangirlöket (magyarul: Aduasz egy “kitalált” kommentelő, s nyugi Rev, NEM arra célzok, hogy te találtad ki! )”

Ava, ehhez nem kell kommentelőt kitalálni, hidd el nekem… Megy ez a tizenéves fangirlöknek maguktól is. De az is tény, hogy nem mindegyik ilyen – ismerek nagyon sok tényleg fiartal lányt, aki nagyon éretten áll a témához, és szépen le tudja írni a véleményét. Sajnos ez a ritkább, a kivételes.

Aduász, végül is mit szeretnél megfogalmazni: Mi az, amit meg kellene értenünk? Tény, hogy mostanában nem tanítják meg a diákokat arra a suliban, hogy írásban szépen kifejezzék a gondolataikat, de végül is megfelelő gyakorlással el lehet ezt sajáítani.

“Volt is egy olyan sanda gyanúm, hogy valami 14-15 éves fiúcska dühös kirohanásáról van szó, de ezt aztán szépen tisztázta az értelmesebb hozzászólásaival.”

Én ezt pont nem tételeztem fel, olyanokkal már találkoztam, és azok nem ilyenek voltak. Épp azért kezdtem válaszolgatni Rev postjaira, mert értelmesnek tűntek. Nem gyűlöletet sugároztak, inkább kérdéseket vetettek fel. Persze volt bennük pár dolog, amitől a fejemet fogtam, sok előítéletesség, és frusztráció a témával kapcsolatban de ez azt hiszem a társadalom nagy részére jellemző.

28 02 2009
Rev

1) Lányok, akarom mondani hölgyeim… Ezekszerint a posztok értelmetlenek voltak, és egy yaoigyűlölő, tizenéves fiúra engednek következtetni a stílusuk miatt, és ez alól csak a kommentjeim mentettek fel? Ne már… Azért egy 14 éves fiúcska nem ír ilyen stílusban.
Való igaz, hogy még a második nagy yaois posztban is írtam olyan dolgokat, amiket nem kellett volna így, ilyen formában beleírni. Az első meg tényleg zusammen a yaoisok ellen irányult, de rájöttem hogy ez így nincs jól (amit a másodikban el is ismertem), és engem valójában a yaoifüggő lánykák zavarnak, de miattuk vettem (sajnos) egy kalap alá minden yaoist.
Frusztráció az volt, de el kell ismernem, a poszt szántszándékkal lett olyan gúnyos, amilyen. De hát ez van.
Egyébként igen, nem gyűlölöm a yaoikat úgy általában, akkor nem screenshotoltam volna belőlük és nem pingáltam volna át őket. Az internetnek (meg a TV-nek) hála láttam már pár durva dolgot (nem csak szekszuális értelemben), úgyhogy nekem egy yaoi, mint szekszuális dolog, nem a világvége, nem undorodok tőle. Persze nem mondhatnám, hogy érdekel.

2) Rosszindulatú feltételezés, hogy eltűntettem volna bármilyen kommentet innen. Nem szoktam hozzászólásokat törölni, vagy cenzúrázni, a spamet meg automatikusan kiszűri a WordPress. Tehát ha írtatok egy kommentet, és nem jelenik meg, akkor fennakadt a spamszűrőn (pl. linkek miatt). Nem szoktam naponta nézegetni, de onnan vissza tudom állítani, és vissza is szoktam.
Amint látható, az anyázós kommenteket is megtartom, mert szívűk joga engem anyázni. Semmilyen negatív kritikát nem törlök.
Olyan van, hogy egy hozzászólásba beleszerkesztem a válaszomat, vagy javítok helyesírási szarvashibákat vagy elgépeléseket. Illetve külön kérésre, tehát ha az illető kéri a saját kommentje(i) törlését, akkor ennek eleget teszek. (Bár ez se szó szerinti törlés, csak a hozzászólás tartalmát kitörlöm, és beleírom, hogy kérésre töröltem, hogy mindenki tudja, itt volt egy komment, ami már nincs.)
Viszont a WP-nek lettek új kommentálási funkciói, mint a Válasz funkció, meg a kommentlista oldalakra bontása. Ezeket bekapcsoltam, úgyhogy a régebbi hozzászólásokat a “Szólj hozzá” szöveg fölötti “Older comments” linkkel lehet elérni. Gyakorlatilag lapozni lehet a kommentek közt, 50 db van egy oldalon. Na most ennél a posztnál, 500 hozzászólás után, ez a megoldás enyhén lerövidíti az oldalt, így a betöltés is gyorsabb.

28 02 2009
AVA

1. Bocs Rev, a tizenéves fiúcskák írási-stílusát nem tanulmányozom túl gyakran. 😉
Egyébként is, megjegyeztem, hogy egy “első benyomás” volt, s nem is annyira a stílusból, inkább a (szándékosan?) eltúlzott, vagy néhol logikátlan érvekből következtettem erre. (Például: valami olyasmi, hogy a leszbikusságnak elfogadottabbnak kell lennie, mert a nőkre mindig is úgy tekintettek, mint a szerelem megtestesítőire, stb.- nos, az ilyen érv minden, csak nem logikus. :D).
De jelzem: TUDOM már, hogy SZÁNDÉKOS volt, s a figyelemfelhívást szolgálta. 😉

S egyébként is, a végén úgymond dűlőre jutottunk, főbb dolgokban meg még egyet is értettünk, tehát nincs gond. 😀

2. kommentekről: nem tudom, nekem mostanában a több száz komment helyett csak néhány jelenik meg, akkor ezek szerint a hiba az én “rendszeremben” lehet…? (bár kipróbáltam legalább 5-féle böngészővel, s az eredmény ugyanaz!).

28 02 2009
AVA

Bocs, félig olvastam el, s véletlenül elküldtem: ezek szerint megvannak a kommentek, csak nálam nem működik valamiért ez az opció, mivel hiába klikkeltem bárhová, nem jött be. De megnyugtató, hogy a többiek legalább meg tudják nézni, nekem meg úgyis le vannak mentve. 🙂

28 02 2009
Rev

Igen, a túlzások nagyrészt direkt voltak, a logikátlan érvelések nem, azok jöttek a nagy hülye fejemből. 🙂 Utólag olvasva már én is láttam a logika hiányát az elsőben, úgyhogy a másodikat már próbáltam úgy megírni, hogy legalább a logikába ne lehessen nagyon belekötni, és ne tűnjek hímsovinisztának se. Aztán hogy ez sikerült-e vagy sem, azt nem én mondom meg. 🙂

28 02 2009
AVA

Mondjuk úgy, hogy határozottan fejlődőképes vagy. 😀

De ne izgulj, én nagyjából az összes kommentet végigolvastam, s egy-két yaoi-párti véleménye sem sokkal jobb, sőt, még nevetségesebb (gondolok itt olyan indokokra például, mint, hogy a yaoi animék romantikusak, vagy a férfiak közötti szerelem a legmagasztosabb az összes szerelem közül, stb.)

Igazság szerint, végiggondolva az ő nézeteikkel is legalább annyira nem értettem egyet, mint (eleinte!) veled, csak az a másik véglet volt. 😉

28 02 2009
Rev

Azért a szadó-mazó cuccokat, akár yaoi, akár nem, még mindig lenézem. 😀

28 02 2009
AVA

A szado-mazo yaoit én se csípem, de azt hiszem, ezt már írtam is. Igazából a legélvezetesebb, ha mindkét fél egyformán élvezi a dolgot, bár tény, és való, hogy sok yaoiban előfordul az enyhe erőszak. Azt azért el lehet viselni, főleg, hogy élvezet lesz a vége. S amúgy sem nemi erőszak, csak az egyik fiú valahogy mindig “ártatlanabb”, s talán csak formalitásból “kéreti magát” egy kicsit. 😉

Ha dúrvább, az már nekem se jön be, főleg ha kemény kínzás, ahol az egyik kifejezetten szenved. Ezért nem fogott meg az Enzai sem…

28 02 2009
Rev

Vagy kéreti magát az egyik fél, vagy tényleg szűk a nyílás. XD Bocsánat. XD Este van.

28 02 2009
AVA

Hát, ebben is lehet valami… 😉

Látom szakértő vagy a témában. 😀

1 03 2009
Rev

Nem jobban, mint bármelyik yaois. 😀 Csak józan paraszti ész powah!

2 03 2009
Arita

“1) Lányok, akarom mondani hölgyeim… Ezekszerint a posztok értelmetlenek voltak, és egy yaoigyűlölő, tizenéves fiúra engednek következtetni a stílusuk miatt, és ez alól csak a kommentjeim mentettek fel? Ne már… Azért egy 14 éves fiúcska nem ír ilyen stílusban.”

Asszem én pont ezt írtam… Hogy nem olyan volt.

“Azért a szadó-mazó cuccokat, akár yaoi, akár nem, még mindig lenézem.”

Hát, nem is tudom… Lenézni valamit, természetesen mindenkinek szíve joga, de véleményem szerint nem igazán vall bölcsességre. Főleg nem akkor, ha nem is ismerjük azt, amit lenézünk. Hozzáteszem, egy-két Tori maia által írt mangától eltekintve én sem szeretem a BDSM jellegű cuccokat – azokat a mangákat is csak azért, mert elég mélyen belemásznak pszichológiai dolgokba, és én úgy éreztem, hogy van valódi mondanivalójuk.
Régebben engem is eléggé taszított a BDSM – de még a yaois korszakom előtt jöttem rá, hogy nem biztos, hogy ez tényleg olyan bűnös és megvetendő dolog. Fura, de pont a Nők lapja fórumán volt egy nagyon jó topic a témáról, ahol ilyen jellegű kapcsolatokról volt szó – hála néhány bennfentesnek. Számomra nagyon érdekes volt olvasni, aztán szándékosan kerestem rá pár ilyen oldalra. nagyon különös volt megismerni az emberi léleknek azt az oldalát is, és bár nem vágyom ilyen jellegű tapasztalatokra – mert ez tényleg egy veszélyes üzem, és valóban lehet iszonyú károkat okozni vele – mégsem tartom lenézendőnek.

“(gondolok itt olyan indokokra például, mint, hogy a yaoi animék romantikusak, vagy a férfiak közötti szerelem a legmagasztosabb az összes szerelem közül, stb.)”

Pont ezt tartom az egyik legveszélyesebb dolognak a yaoiban: hogy sok fiatal lány ehiszi és komolyan gondolja ezt, ezáltal rontva a saját esélyeit egy igazi kapcsolatban. Sztem, ha valaki egyálalán nem hisz a szerelemben, akkor sokkal kevesebb esélye van arra, hogy megtalálja.

3 03 2009
Rev

“(gondolok itt olyan indokokra például, mint, hogy a yaoi animék romantikusak, vagy a férfiak közötti szerelem a legmagasztosabb az összes szerelem közül, stb.)”

Pont ezt tartom az egyik legveszélyesebb dolognak a yaoiban: hogy sok fiatal lány ehiszi és komolyan gondolja ezt, ezáltal rontva a saját esélyeit egy igazi kapcsolatban.
Fiatal, sőt szinte KISlányok (11-12-13 évesek is). És ez így van, úgy látom. Hiába nem vagyok lány, a hímszolidaritás miatt sajnálkozok én is. Mert – a yaoifanságot leszámítva – egyébként tök normális, meg aranyos, meg rendes, meg helyes lányok nemhogy a yaoival elriasztják maguktól az amúgy esélyes fiúkat, de még el is utasítják őket, olyan nonszensz indokokkal, mint például hogy “nem cukik”. Ez azért a fiúknak se jó, és az a vicces, hogy nem az ő hibájuk. :/ Hanem a kis yaoifangörlök helyezik a valóság elé a yaoik és (megjegyzem HUSZONÉVES) bishik világát. :/ Ez az egyik fő oka, ami miatt én felhúztam magamat a (kis csitri) yaoisokon.
Eszembe jutott, amit amihijej (13) állított. Hogy nem is érdekli olyan ember, aki nem szereti Yukit (Gravitation), vagy mi. Vagy hogy olyan pasival jönne csak össze, aki olyan(!), mint Yuki. Nem tudom már. OMGWTF. :S Tudom, kinövi (reméljük), de ez akkor is gázos.

Egyébként mellékesen megjegyzem, nem pont ide vág: a lányok/nők bizonyos tekintetben perverzebbek, mint a fiúk/férfiak. Gratulálok, nem rossz eredmény. 🙂

3 03 2009
Arita

“Egyébként mellékesen megjegyzem, nem pont ide vág: a lányok/nők bizonyos tekintetben perverzebbek, mint a fiúk/férfiak. Gratulálok, nem rossz eredmény. ”

Eddigi tapasztalataim szerint, az, hogy ki mennyire perverz, nem a nem függvénye. Egyébént pedig, mit nevezünk perverziónak? Mert ez egy elég bizonytalan fogalom. Lehet, hogy amit te perverznek látsz, azt egy másik férfi például nem.

“Mert – a yaoifanságot leszámítva – egyébként tök normális, meg aranyos, meg rendes, meg helyes lányok nemhogy a yaoival elriasztják maguktól az amúgy esélyes fiúkat, de még el is utasítják őket, olyan nonszensz indokokkal, mint például hogy “nem cukik”.

Szerintem, ha valaki annyira normális, az azért tudja, hogy nem szabad azt várni a valódi fiúktól, amit a yaoikban lát. De ezek az irreális elvárások, amiket említettél, azt hiszem, hogy nem csak a yaoizás eredményei lehetnek: a romantikus regények, és a sztárkultusz is ugyanilyen hamis képet alakíthat ki a lányokban. Sztem ez még 13-14 éves korban viszonylag normális is, de későbbre már azért ki szokás nőni…

3 03 2009
Lucretia

Olvastam egy elég érdekes nézetet azzal kapcsolatban, hogy bizonyos lányok miért szeretik jobban a yaoi-t / shounen ai-t egy heteró shoujo mangával szemben. Az indok nagyjából így hangzott: Két fiú szerelmi történetében egy lány könnyebben tud azonosulni az uke-val, mint egy shoujo manga lány főszereplőjével. Ha meglátja a rendszerint szép, bájos, kedves, mindig remekül fésült főszereplő lányt az adott manga borítóján, aki mellett ott áll az überbishi főszereplő srác, akkor máris kialakulhat benne némi féltékenység, hiszen az olvasó (mivel valódi) nem lehet tökéletes, saját hibáit felnagyítja, és talán már nem is olyan jó az a képregény. Ha egy fiúhoz kéne hasonlítania magát, akkor a külső teljesen mellékes (beleélési szempontból) és a belső értékekre tud koncentrálni.
Erről mi a véleményetek?

4 03 2009
Arita

Ez eléggé ismert nézet, és tényleg lehet benne valami. A shoujo mangákban szerepeltetett, általában tökéletesen vékony, csinos, mégis a megfelelő helyen átlag feletti domborulatokkal rendelkező lányok sok olvasó önbizalmát elvehetik – főleg a kamaszokét, hiszen ők amúgy is rengeteget problémáznak a testük miatt. Ezek a testképzavarok, és az ideáloknak megfelelni akarás súlyos esetben aztán vezethet anorexiához, bulímiához stb…

Ennek ellenére én azt mondom, csupán ez az indok nem elegendő ahhoz, hogy megmagyarázzuk, miért olyan népszerű a yaoi. Egy komponens lehet, de csupán. A hetvenes években, az első shounen-ai mangák megjelenésekor az alkotók (Takemiya Keiko, Hagio Moto) szándékai egyébként hasonlóak voltak, ahhoz, amit említettél. Azért szerepeltettek két fiút, mert meg akarták haladni a nemi sztereotípiákat, és valóban az érzésekre, a személyiségben zajló dolgokra koncentrálni.

4 03 2009
Fate

… Ugyan már rég nem ott tartanak a kommentek, mint ahol régebben, valahogy eszembejutott a MariHoli Openingjének egy sora, és ide be is írom, nem tom miért, de nekem tetszik. Ha korábban jött volna ki az anime akkor előbb másoltam volna be. Hehe.:D

Nigetai kurai Ijimerarechau
Dakedo Kao wa TAIPU na no[…]

4 03 2009
Fate

Höhö doublepost. Majd editelem ha hazaérek valamikor, de persze az előbbi comment nem izéből íródott, hanem mert ez az idézet illik… a yaoifangörlökhöz, ha ezt a postot olvassák.:D Jó, angolul is álljon itt:

I’m being tormented~♥ so much that I want to run,
but his face is so my type!!

5 03 2009
AVA

Látom, írogattatok, míg nem voltam itt. 🙂

Az én véleményem, hogy valóban butaság (ahogy Rev is írta) egy lánynak azt várnia, hogy a srácok a yaoi-szereplőkhöz hasonlóan “cukik” legyenek. Teljesen irreális, bár előfordulnak ilyen fiúk is, tény, de elvétve.

Ám az nem derült ki, mire írta Rev: a külsőre, vagy a stílusra. Külső szempontjából el tudnám viselni az ilyen fiúkat, minden további nélkül (sőt!). Ha a stílusuk lenne “cuki”, attól viszont a falra tudnék mászni. :S

Aritával is egyetértek abban, hogy a romantikus alkotások legalább annyira (ha nem jobban!) téves sztereotípiákhoz vezethetnek.

“Az indok nagyjából így hangzott: Két fiú szerelmi történetében egy lány könnyebben tud azonosulni az uke-val, mint egy shoujo manga lány főszereplőjével.”

– Miért épp az ukéval? Sok lány alapból domináns, és aktív, tehát nem olyan “kis szégyellős”, mint az uke általában. A yaoi-fangirlök nekem például egyáltalán nem tűnnek olyan szendének, vagy szégyellősnek, mint egy tipikus uke. Rev meg egyenesen nagyon perverznek nevezi őket (többé-kevésbé egyetértek). Senkiben sem merült fel, hogy egy ilyen lány ugyan miért akarna egy szűzies ukéval azonosulni…? Csak mert számomra ez egy ici-pici ellentmondás.
– Persze, sok lány biztosan igen, de ők természetre szerintem nem hasonlítanak egy tipikus yaoi-fangirlre.

“Ha meglátja a rendszerint szép, bájos, kedves, mindig remekül fésült főszereplő lányt az adott manga borítóján, aki mellett ott áll az überbishi főszereplő srác, akkor máris kialakulhat benne némi féltékenység, hiszen az olvasó (mivel valódi) nem lehet tökéletes, saját hibáit felnagyítja, és talán már nem is olyan jó az a képregény. ”

Egy manga, film, regény, stb. nem arra (is!) való, hogy kissé idealizáljuk magunkat vele…? De lehet, hogy ebben is tévedek. Nem igazán ismerem a shoujo mangákat, vagy animéket (hacsak az Ergo Proxy például nem számít annak), de előfordulhat, hogy ezek is téves nőképpel rendelkeznek, mint a hentai-ok, s a lányok ezért nem tudnak azonosulni velük…? Ez kérdés akar lenni, bár ebben valószínűleg tényleg tévedek, hisz a hentai-ok eleinte férfiaknak készültek, ám a shoujo mangák lányoknak, így biztosan az ő igényeikhez igazították a főhőst. Vagy mégsem…?

BDSM: én sem nézem le, elfogadhatónak tartom, ha mindkét fél egyformán élvezi, s nem káros az egészségre. De ezt talán már írtam.

9 03 2009
Aduasz

hogy ti mennyit tudtok pofázni vagy csak én nézek fel kevesen az oldalra?O.o”
nah mind1 xd természetesen megint le vok maradva mert van a francnak végig olvasni kedve ^^ de nem baj xD okkké AVA próba kezdődik…
mit tudsz kivenni ebből: jdfjgnsdfjksklgmkfl
XDDDDD

9 03 2009
Rev

Tényleg ennyire hülye vagy, vagy csak tetteted? 😀 Sajnálom, de 1) mi még szeretünk írni és olvasni, 2) ez nem volt sok, olvass regényeket, 3) ne már egy kiscsaj mondja hogy ki pofázós és ki nem. XD

Ha nincs értelmes kommented, ne írj, oszt kész. Vagyis hát írhatsz értelmetlent, de minek?
Ilyen marha egyszerű. Puszi.

9 03 2009
AVA

Ha most nagyon gonosz lennék, azt írnám: pont azt, amit az eddigiekből. 😀

9 03 2009
Arita

“Egy manga, film, regény, stb. nem arra (is!) való, hogy kissé idealizáljuk magunkat vele…? De lehet, hogy ebben is tévedek. Nem igazán ismerem a shoujo mangákat, vagy animéket (hacsak az Ergo Proxy például nem számít annak), de előfordulhat, hogy ezek is téves nőképpel rendelkeznek, mint a hentai-ok, s a lányok ezért nem tudnak azonosulni velük…? Ez kérdés akar lenni, bár ebben valószínűleg tényleg tévedek, hisz a hentai-ok eleinte férfiaknak készültek, ám a shoujo mangák lányoknak, így biztosan az ő igényeikhez igazították a főhőst. Vagy mégsem…?”

Ava, néha valóan jellemző az, hogy a női szereplők túlontúl szépek a shoujo mangákban és animékben. Még zavaróbb lehet az, hogy sokszor nagyon idegesítő hisztérikák, amitől a gyengébb idegzetűek falra mászhatnak – bár azért ne általánosítsunk. Én szeretem a shoujo mangákat és animéket is, szívesen olvasom őket, és a szép szereplők sose zavartak – az idegesítőek annál inkább, de ezt végül is pár yaois ukére is el lehet mondani.

Aduász… No komment…

9 03 2009
AVA

Arita:

Megintcsak egyetértünk. Engem is inkább rettentene el az, ha akár egy lány főhős, akár egy uke túlon túl “hisztéria”, mint az, hogy túlon túl szép, vagy/és tökéletes. 🙂

Lehet, hogy akkor én gyengébb idegzetű vagyok… 😀

Szerintem említettem, hogy sok yaoit is azért nem nézek, mert vagy túl csöpögős, vagy túl hisztis/érzelgős valamelyik főszereplő benne. Először a Gravi is ilyennek tűnt, ezért abba is csak belekukkantottam.

Azóta hallottam ellenvéleményeket is, bár mindez viszonyítás kérdése is, mármint, hogy kinek mi jön le belőle, illetve, kinek mi az, ami már “sok” (s ez nem csak a fent említett jellemzőkkel van így).

11 03 2009
Arita

Igen, ez, hogy kinek mi a sok, az változó. Nekem például a most magyarul megjelent Magányos Csillag az, ami már túl csöpögős és érzelgős, habosbabos, giccses-aranyos: ez a fajta yaoi az, amit nem olvasok. A romantikával nincs semmi bajom, azon nőttem fel: 16 éves sem voltam, mire kiolvastam a Jókai összest, utána pedig jöttek Jane Austen, a Bronte-lányok, George Sand, Dumas, meg egy csomó romatikus ponyva is… Szeretem az érzelmes történeteket egy bizonyos szintig.

A yaoikban tényleg van sok, ami nagyon érzelgős, de azért bőven akad olyan is ami nem az, sőt… Másrészt, nagyon gyakran találkozom azzal, hogy a yaoiban mind cuki fiúk szerepelnek… Olyankor szoktam mondani az illetőnek, hogy olvasson Sadahiro Mikát vagy Naono Bohrát…

A Gravival nekem személy szerint nincs semmi bajom: sok mindent hallottam róla, jót is rosszat is, ezért halogattam a megnézését. De aztán pozitívan csalódtam benne: vicces volt, jó volt a zenéje, és kellemes kikapcsolódást nyújtott – ennyi semmi több, de nem volt rossz, mint ahogy sokan írták. Az mondjuk tény, hogy Shuichi iszonyú fárasztó benne…

11 03 2009
AVA

“mire kiolvastam a Jókai összest, utána pedig jöttek Jane Austen, a Bronte-lányok, George Sand, Dumas, meg egy csomó romatikus ponyva is…”

Hát, ha Jókait, meg Dumas-t értjük “romantika” alatt, akkor nekem sincs semmi bajom vele. 🙂 A romantikus ponyvát viszont nem igazán csípem, az már átmegy csöpögősbe néha…

“Másrészt, nagyon gyakran találkozom azzal, hogy a yaoiban mind cuki fiúk szerepelnek… Olyankor szoktam mondani az illetőnek, hogy olvasson Sadahiro Mikát vagy Naono Bohrát…”

Ha ők azok, akik nagydarab, izmos pasikról írnak (nem tudom, utána kellett volna néznem!), akkor szerintem nekem az sem jönne be. Nincs bajom azzal, ha egy fiú külsőre “cuki” (a rózsaszín póló azért némileg irritál!), ha ehhez nem társul csöpögős-érzelgős stílus. Szóval, egész egyszerűen csak jól néz ki, dekoratív. 🙂

Nos, ha ilyen jókat írtál a Graviról, lehet, hogy megnézem. Sokan mondták már, hogy elég vicces, és a történet sem rossz! 😀

12 03 2009
Miyo

amikor valaki ilyen,az télleg gáz… Én is yaoi-fan vagyok (és, mi van vele?) de ez a nyávogás meg az, h valaki 12 évesen Sensitive Pornograph-ot néz, az durva… (15 évesen láttam… beavatottként xD) de azért 12 és 15 között sztem nagy a különbség, főleg hogy ebben a korban elég sokmindenre rájönaz ember…
Nekem kifejezetten szar élményem volt… 13 éves korom körül láttam a Gravitation-t, az volt az első, utána a Loveless-t meg ilyen lájtosabbakat… és egyszer barátnőim mondták, h te, nézzük már meg az Enzai-t, mermilyen poén lenne… durva volt… -.-” nem is néztünk belőle többet kb 2 percnél… azóta se néztem végig
És persze, én is perverz vagyok… vesse rám az első követ, aki nem! xD
De 12 évesen hard-yaoi-t nézni akk is durva…
most legyek büszke? ne legyek! xD *összevissza szégyenli magát* ezvan xD

am, csak megjegyezném, h a férfiszerelemnek tényleg van egy hm…művészi oldala… :s
lásd pl. Anne Rice könyveiben…
A rómaiak azt tartották, egy férfi tökéletes lelki társa csak egy másik férfi lehet. Áldom az eszüket! xD (Catullus-bácsi 4ever!)

Nah, ez jólesett… asszem, kb. semmi értelme nem volt, de nem lényeg… xD

13 03 2009
Rev

A rómaiak azt tartották, egy férfi tökéletes lelki társa csak egy másik férfi lehet. Áldom az eszüket! xD (Catullus-bácsi 4ever!)
Nem azért, de a nők kb. a rabszolgákkal és a külföldiekkel egy szintre voltak osztályozva, intellektuális szempontból. 🙂
Természetesen azt gondolták, hogy egy harcos vagy egy gondolkodó lelki társa, csak egy hasonlóan fejlett lény lehetett, ergó egy másik férfi. Ha ezt a nézetet elismered – az lényegtelen, hogy saját, férfiak iránti vonzalmaid miatt -, az kicsit… furcsa magadra nézve. 😀

12 03 2009
AVA

Miyo, azzal, hogy a férfi tökéletes lelki társa csak egy másik férfi lehet kicsit azt is mondod, hogy a nő nem méltó a férfihoz, vagy a férfi nem méltó a nőhöz (hm… ez már jobban hangzik, de szerintem ez sem igaz!), vagy egész egyszerűen nem méltók egymáshoz… 😀

Ez a gondolatmenet pedig azért hibás, mert az emberek jó része azért heteroszexuális, szerintem nem véletlenül alakult ez így. 😀

Művészi persze, hogy van benne, mint ahogyan minden szokatlan, vagy nem egészen elfogadott dolgot be lehet művészi módon mutatni.

13 03 2009
Rev

Meg azt is sugallja, hogy akkor a nők “hoppon maradnak”, és így egy nő tökéletes lelki társa csak egy másik nő lehet. 😀 (Ez nem igaz, tudom ám!)

12 03 2009
Arita

“A rómaiak azt tartották, egy férfi tökéletes lelki társa csak egy másik férfi lehet.”

Ez elsősorban a görögökre volt jellemző – később a rómaiak is tőlük vették át, mint úgymond “divatot”. Hja, “divatbuzinak ” lenni nem modern találmány…

Avával teljesen egyetértek abban, hogy ez a gondolatmenet hibás – főleg ha megnézzük, hogy miért is alakult így. Az ókori Görögországban a nőknek nem volt lehetőségük a tanulásra, csak annyi volt a fontos, hogy erényesek legyenek, tiszteljék a férjüket, jó feleségként ellássák a háztartást, és gyerekeket szüljenek. Arra, hogy a szellemüket is pallérozzák és kibontakoztassák a képességeiket csak keveseknek volt módja, sokan még írni olvasni sem tanultak meg. A férfiak viszont – lásd mennyi filozófiai iskola volt – művelődtek, politizáltak, gondolkodtak . Egy ilyen férfinak egy nő, aki életét a maga szűk kis háztartásában tengette, valóban nem lehetett valódi lelki- szellemi társa – egy másik, hasonló érdeklődésű férfi annál inkább. Mivel a keresztény vallás akkor még elméletben sem létezett, hiányoztak azok a gátlások is, amik megakadályozták volna, hogy a férfiak ezen lelki-szellemi társulása testi síkon is realizálódjon. A férfiak közti kapcsolatok mellett, azonban teljesen normális volt, hogyv alaki közben megnősöljön, és gyerekeket nemzzen. Sztem a témában tök érdemes elolvasni Plutharkosztól a Párhuzamos életrajzokat.

13 03 2009
Aduasz

okké akk nem írogatok^^ úgy se érdekel a téma^^

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s
%d blogger ezt szereti: