Következő posztunk megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott

30 09 2008

Nem igazán nézek tévét. Tele van olyan műsorokkal, amik nem érdekelnek. Vajon velem van a baj? Vagy csak én látok át a Mátrixon? Miért ilyen a média, amilyen? Jó ez?
Jó, hogy amerikai mintára (és legnagyobbrészt amerikai forrásból) ömlik ránk a média tömény szarja? Ez kell nekünk? Persze, akinek a profit a zsebében lesz, az úgyis parabolás HBO-t fog nézni.
Ami nagyobb gond, hogy a televíziók szarnak mindenkire, és a mindenkibe a gyerekek is beletartoznak. Csak rá kell tenned a 12-es karikát, és már mehet is főműsoridőben…

A gond az, hogy a 12-es karika semmit sem ér. A többi se, de ez végképp szánalmas. A hazai három nagy kereskedelmi csatornán a műsorok kb. 80%-a korhatár nélküli, vagy 12-es. Persze, nem a maradék 20%-ba tömörül az erőszak, az erotika, és az egyéb felnőtteknek szóló témák. Akkor senki se nézné a jó filmeket este 11-kor.

12-es karikával ma már mindent láthatnak a kissrácok és kiscsajok a tévében. Lehet durva egy film, lehet benne gyilok, meg csöcsök, de tizenkettesz kajikász. Hiszen nincs benne fröcsögő vér meg nyílt szex. A fröcsögő vér az felvinné 16-osra, a nyílt szex meg 18-asra.

Következő műsorszámunk megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott… Ezzel a sablonos mondattal minden szart be lehet tenni az esti főműsoridőbe. Csak kéne a 10 éves kisember mellé egy bátyó vagy nővér, oszt’ máris szabad lehet a gazda. Mert utána a kisemberke meg tudja beszélni a hormontúltengéses nagytesóval vagy az érzelemdús nővérkével, hogy miért kacsintgatott a rúdon csúszkáló táncos néni, meg miért sírt annyira az efbíájos csaj, mikor szanaszét robbant a kollégástul otthagyott autója attól a pár kiló C4-től.
Hiszen máris semmissé válik, mert semmi sem durva, ha megbeszélik.
Ha megbeszélik…? Ha van mellette nagykorú…? Mikor a szülők melóznak, vagy épp elváltak, 250 csatorna van a gyerkőc SAJÁT tévéjén, és a gyerekzár is le van szarva…?
Egyáltalán, ki a halál ****át érdekli, hogy mit néz? “Addig se zavar engem, elvan magában. Nekem van más dolgom is.”

Ilyen körülmények mellett az ORTT rendszere, élén a 12-es karikával, egy zsák trágyát sem ér, sőt többet árt, mint használ. A szülők látják, hogy “ja, tizenkettes, akkor nem horror vagy pornó, oké”, és már nem is érdekli, ha nézi a gyereke. (Néha még az se érdekli, ha a horrort is megnézi.)

És így a gyerkőcök nap mint nap szembesülhetnek egy divatosan tálalt, ízletes, 21. századi, agyrohasztó műsortengerrel, amit én inkább (elnézést a kifejezésért) egy tengernyi porcukrozott fosnak neveznék. Ami a felnőtt lakosság nagy részéből sajnos már tévéfüggő zombit csinált.
Lássuk, mikkel is szembesülhet az ember ártatlan (vagy már nem annyira ártatlan) kicsi fia és kicsi lánya, ha a kereskedelmi televíziózás műsorrendjének nevezett, 12-es karikával plecsnizett virtuális mesekönyvet kinyitja…

Akciófilmek, thrillerek, katasztrófafilmek, horrorfilmek. Amikor vagy 10 percen át tartó fegyverropogás van, vagy a film végére az összes-2 szereplő meghal, vagy mindkettő. És a jó sok pirotechnika. Mert természetes, hogy Mercedesed van, és egy rakétával felfegyverzett helikopter elöl menekülsz 285 km/ó-val. Persze, hogy a gyerkőc már csak üldözősdit tud játszani a Matchboxokkal. És természetes, hogy előtted halnak meg a barátaid a lehető legszörnyűbb módokon. Ez a természet törvénye, a gyenge elpusztul, az erős megmarad, főleg ha a kiválasztódásban egy csapat óriáspók, egy pár intelligens cápa, vagy egy mutáns krokodilember is segít. Esetleg egy tsunami, jégkorszak, tűzvész, tornádó, meteorit, hóvihar, földrengés, vulkánkitörés, vagy ilyesmi. Vagy egy elszabadult vonat. Vagy egy elszabadult busz. Vagy egy elszabadult atomtengeralattjáró. Vagy egy elszabadult űrállomás. Vagy egy elszabadult pótkocsi. Vagy egy elszabadult golfkocsi. Vagy egy elszabadult fűnyíró. Vagy… A lehetőségek száma kimeríthetetlen.

Tinikomédiák, elborult vígjátékok, és az über alles sztármagazinok és bulvárműsorok. Ezekből árad a nyílt szexualitás és tömény marhaság, mert hát az milyen poénos és érdekes. Mert milyen poén, hogy 12-es karika mellett pitét dugunk, meg a hasonló huncutkodások. (Tudom, régi példa, de újabbat nem tudok hirtelen.) Meg milyen szuper, hogy nem 55% vízből, hanem 55% szilikonból állnak a lányok, és ez már-már ünnepelendő.
Egyáltalán nem furcsa, hogy a Fókuszban cirka minden második nap bemutatnak egy “exkluziv riportot” valamelyik énekesnőről/szépségverseny-résztvevőről/modellről/ pornószínésznőről/kurváról/stb., hogy meglegyen az egy hétre előírt minimum 3 pár mell. Mindezt közszolgálati műsorként beállítva magát, 12-es karika mellett. Tök mindegy, hogy egy nagykorú – aki lehet egy bátyus vagy egy nagymami – ott ül bent a szobában a Fókusz mellett, a kisgyerek akkor is azt fogja látni, hogy “a néni mutogatja a melleit és ezért még dícsérik is”, így a Retekklub 7-danos IQ-bajnok főszerkesztője elhinti a későbbi hímsoviniszta vadbarmok és a félkurva szilikonhölgyemények magvait. Mert “a néni a testéből jól meg tud élni, és még büszke is rá mindenki”, főleg a Fókusz stábja. Hát persze, mert a “magyar nénik a legszebbek”, de ezt miért a softcore és hardcore erotikán keresztül kell bemutatni? És akkor hetente riport az aktuális Miss Akármi szépségversenyről, ahol mindig hangsúlyozzák, hogy nehéz dolga van a zsűrinek, miközben az operatőr végigpásztáz a lányokon.

Valóságsók, a.k.a. realityshow-k. Mert jó nézni, ahogy izomemberek és gogotáncosnők beköltöznek egy luxusvillába, ahol jakuzzival maszírozhatják a seggüket, csocsózhatnak, süthetnek szalonnát tábortűznél, káromkodhatnak, meg ágyba bújhatnak egymással, élő, országos, infrakamerás közvetítés részeként. A Kísértés vagy mi a halál nevű valóságsó pedig még ennél is jobb volt, ott csak az volt a lényeg, hogy a direkt erre felfogadott srácok és csajok a saját sátrukba csábítsák a jelentkező szerelmespárok lány- és fiútagjait. A megcsalás is egy követendő dolog, azthiszem.

Mauniká szintű talksók. Mert jó fílingje van, ha az ember naponta órákat tölt azzal, hogy agysérült és/vagy cigánybarna emberkék(?) üvöltözéseit kommunikációját hallgatja. Nincs jobb, mint amikor a vadparaszt mezőgazdasági foglalkozású családból származó, kulturált Mariska (19) a 8 gyerekes munkanélküli buckalakó nagycsaládos derék roma Józsikával (23) vitatkozik – amiből a felét nem lehet érteni -, majd elegánsnak nem nevezhető mozdulattal leköpi a Józsit (amit a biztonsági cingárember már nem tud megállítani), mindezt azért, mert a 6 osztályos alkalmi kubikos az alacsony végzettségnek köszönhetően kötetlen munkarendű Józsika fajtalankodott a kapafogú enyhe esztétikai problémákkal küszködő Mariska 2 éves, kan palotapincsijével, a Mogyoróval (2).
De ne feledkezzünk meg az öreg nénikről se, akik borsmentás orosz kaviárt és medvecukrot szolgálnak fel Bélának (5), az überintelligens, érzékeny lelkivilágú művészpapagájuknak, meg Mozartot hallgatnak együtt. De csak miután jól elbeszélgettek egymással Béla kedvenc Tolsztoj-állatmeséjéről.

Híradó, alias Rémadó. A világ hírei naponta abból állnak, hogy kisiklott egy vonat, meghalt 50 ember, lezuhant egy repülőgép, meghalt 130 ember, terroristák bombát robbantottak, meghalt 12 ember, szökőár keletkezett Ázsiában, meghalt 56000 ember, iskolai vérengzés volt az USA-ban, meghalt 6 ember, összedőlt egy toronydaru, meghalt 3 ember, alagútbejáratnak ütközött egy turistabusz, meghalt 21 ember, bankrablás történt, meghalt 2 ember, aztán még arról, hogy ilyen és ilyen ritka és szörnyű betegségben szenved valaki, hogy itt és itt ilyen kétfejű tehén (vagy épp kisgyerek) született, hogy itt és itt milyen csóri (roma)családok élnek, hogy itt és itt ilyen pszichopata gyilkos ölt, hogy ez és ez a szépségkirálynő pornózott, hogy ez és ez a politikus/közéleti szereplő/cégigazgató/polgármester adócsalási/sikkasztási ügybe keveredett, meg hogy ilyen és ilyen hülye versenyt rendeztek a világ valamelyik porfészek városában. És ki ne felejtsem, hogy már megint második világháborús bombát kályhát találtak az 582. pláza építése közben.

Dél-amerikai és magyar szappanoperák. A dél-amerikai változatokban nagyon hosszú neveket használnak, a magyarban meg nem. De a többi dologban megegyeznek. 5000 részen át mindenki csinál mindent mindenkivel. A minden fogalmába a következők tartoznak bele: barátkozás, szerelembe esés, szeretkezés, összeveszés, megcsalás, gyilkossági kísérlet, világgá szökés, zsarolás, átverés, szövetkezés, gyanúsítgatás, pletykamesélés. És így tovább, csupa finomság. Lassan már csak a Berci kutya nem feküdt le senkivel. Élvezetes szarkavarás részről-részre, és ebbe az élvezetbe még a sablonosság se szólhat bele.

Annó 2005-ben egy általan látogatott fórum egyik tagja egy kisebbfajta petíciót szervezett a magyar kereskedelmi televíziózás szokásai ellen, és a fórumozóktól várt leveleket. Az akció sajnos elhalt, de én most közölném az oda írt levelemet. (A szöveg a kereskedelmi csatornáknak van címezve, és bocsássátok meg a néhol suta és gyerekes fogalmazást…)

Üdvözletem!

Ezúton szeretném én is tiltakozásomat kifejezni a kereskedelmi televízió-csatornák igénytelen műsorai ellen! Mivel
Magyarországon tudtommal teljes szólásszabadság van, ezért vállalom a felelősséget az itt leírtakért, és tanúsítom, hogy ez a saját egyéni véleményem, senki nem beszélt rá, nem befolyásoltak. A levél nem hamis!
Az érthetőség kedvéért pontokba szedem véleményemet:

1. pont – a profitorientáció: (“Itt a lé a tét!”)
A kereskedelmi tévécsatornák (főleg a két legnagyobbat, mindenki tudja melyik kettő) a jelenleginél már nem is lehetnének sokkal profitorientáltabbak. Törekvéseik egyik alappillére a tévénéző kihasználása. Az úgynevezett “valóságshow”-kban elhíresült személyeket, sorozatokban szereplő színészeket, és a különbőző egyéb műsorok műsorvezetőit is felhasználják ezen célra, különféle mobiltelefonos szolgáltatások (pl. Valentin-napi üzenetmondás) és termékek (pl. valóságshow háttérkép) által. Mondanom sem kell, a hívás illetve SMS díját általában kis betűmérettel, a képernyő aljára teszik ki, ahol az sok esetben (a tévékészülék képernyőjének formája és nagysága miatt) nem látszik. A valóságshow-k szereplőivel történt (akár magánéleti) eseményeket igyekeznek minél több műsorukban megtárgyalni, ezáltal akarják “ismertebbé” tenni őket, a saját céljaik érdekében. A telefonos játékok pedig a bolondok számára is megoldható feladványokkal csábítják a gyanútlan nézőket az emeltdíjas “nyerőszám” felhívására, a műsorvezetők pedig a szabályok és segítségek vég nélküli felsorolása közben még biztatják is a nézőt a többszöri tárcsázásra, a nagyobb nyerési eséllyel kecsegtetve. Amit fődíjon értenek, azt nem csak a hívások kérdése, hanem a sorsolóautomatáé is, ezenkívűl, ha nem találják el mindhárom “bűvős négyzetet” (vagy hívhatják akárminek), akkor csak a felkínált főnyeremény elenyésző részét kapja a “szerencsés” játékos, ami valószínűleg éppen nem lesz elég a hívások díjának fedezésére… Itt kell megemlítenenem a reklámok idegesítő hosszát, és lehetetlen időpontokra való időzítését, ami mindig az aktuális film legérdekesebb, legizgalmasabb pontjai előtt van. Hogy egy, a családomban elterjedt mondást idézzek: “Lassan már több lesz a reklám, mint a film.” A gumicsirke pedig már eléggé lejárt dolog, de eleve túlzottan erőltették, a szövegek egy részét pedig bizonyos fórumozóktól lopták! De inkább ajánlom a következő pont címét!

2. pont – A műsorok színvonala: (“Zimbes-zombis, szerintem…”)
Sajnos úgy tűnik, hogy a kereskedelmi adók szívesen sugározzák ugyanazokat a filmeket, amiket már sugároztak az elmúlt 5 évben többször. Tipikus példa erre a Bud Spencer főszereplésével készült filmek többsége. Ezzel még nem is lenne baj, ha ezt egy hétvége alatt, vagy hetente ugyanabban az időpontban sugároznák, de hajlamosak premierként beharangozni minden egyes régi filmet, amiket már a nézők többsége legalább egyszer látott. A valóságshow-k beszavazó show-jait véleményünk szerint meghamisítják, annak érdekében, hogy a legagresszívebbnek tűnő férfi, illetve a nemileg leginkább aktívnak tűnő hölgy kerüljön be a műsorba. Aminek ugyebár egyszerű magyarázata a nézettségi index növelése. A hölgyek tekintetében előszeretettel választanak pornószakmát is megjárt jelölteket (pl. Pandora), de ez inkább vonatkozik a német érdekeltségű adóra. Ezek a műsorok rontják a gyerekek lelkivilágát, mert mindegyikőjük szeretne valamelyik “szereplőre” hasonlítani… Ezáltal a fiatalok fejlődése, lelkivilága, értékrendje, és világnézete káros irányba torzul el. Nem is beszélve arról, hogy néha az esti főműsoridőben nem odaillő jeleneteket mutatnak be. A gyermekekre és fiatalokra gyakorolt negatív hatást elősegítik a különböző roadshow-kon való szerepeltetések, a különböző kvízjátékokban való megmérettetések (ahol a valóságshow-hősök mindig bizonyítják alacsony IQ-szintjüket), és a mobiltelefonra elérhető háttérképek, MMS-üzenetek, oplogók, és egyéb produktumok tömege. A folytatások, többezer részesre tervezett, szövevényes történetű, kusza témájú sorozatai dél-amerikai mintára készültek, tehát ugyanazt dolgozza föl mindegyik, név szerint szerelem, csalódás, ármány, intrika, megcsalás, bosszú, öngyilkosság, halálos betegség, et cetera. A műsorokban hirtelen túl nagy hangsúlyt kaptak a kisebbséggel kapcsolatos témák, és maguk a kisebbség képviselői is, de sajnos az alacsony értelmi színvonalú csoportból. Az úgynevezett talk-show-kba hívott roma emberek általában azt eredményezik, hogy a műsor felét ki kell sípolni, és/vagy néhány szék nem marad a helyén… Egyébiránt ezek a talkshow-k is ugyanarról szólnak, csak a témák heti-kétheti ciklusban vannak (megcsalások, kitagadások, vallomások, panaszkodások, szemrehányások, és a többi). Az utóbbi időben indult Győzikét körülfoglaló “valóságshow” pedig egyenesen katasztrófális, mert egy illogikus élethelyzetet, egy igazán nem átlagos (roma) családot mutat be, ebből fakadóan megintcsak butulnak az emberek, ahelyett hogy valami tényleg érdekes, és szórakoztató (a szó valódi értelmében) műsort nézhetnének. Tudományos, ismeretterjesztő (pl. természetfilmek), illetve dokumentumfilmek sajnos, szinte egyáltalán nincsenek.

3. pont – Magyarország kontra USA: (“Big bráner”)
A magyar közönség jobban meg lenne elégedve, ha nem csupa amerikai gépfegyverrel lövöldözős, kötéllel kommandózós, rakétával helikoptert szétrobbantós, antiterroristás, őrültmegbosszúlóskatonás film lenne az esti főműsoridőben, hanem több magyar film, és más országok filmjei is. Mert nem kell, hogy a televízió is amerikanizálódjon, mint már sajnos minden. A nyelvhasználat, nyelvhelyesség, helyesírás sajnos háttérbe szorul a kereskedelmi televízió-csatornákon, mintegy másodlagos szempont minden tekintetben.

Úgy hiszem, ennyi is elég volt ahhoz, hogy lássák, és tisztában legyenek azzal, hogy a maguk pénzközpontú, kizsákmányoló elképzeléseit nem mindenki nézi el… Mert minket nem lehet elvakítani valami szép, színes, csicsázott új műsorral!
Remélhetőleg az én véleményem, és a hozzám hasonlóan gondolkodó embereké elindít egy folyamatot, ami végül pozitív irányba fogja billenteni a magyarországi televíziózás fejlődési irányát! Ha nem, akkor is legalább kinyilvánítottuk véleményünket, és valóságshow-szóhasználattal élve, mi nem vagyunk gyökerek, tudjuk mit akarunk! Normális csatornát!

2005. március 1.

Ennyi lett volna mára.

De maradjon csak minden így, főleg az a jóságos 12-es karika, mert ez így szép és jó. Média = virulás + erőszak + halál + bűnözés + szex.
Egyszer úgyis le fog állni az összes adótorony, akkor meg mit erőlködjünk…?


Műveletek

Alapinformációk

18 hozzászólás

30 09 2008
Shakugan

Igazad van.A Mónikában még annyira természetesen is közlik “Hogy tőlem nem lehet a gyerek, mert én akkor börtönben voltam”
lol.

1 10 2008
terika

Bevallom őszintén, hogy két napja nézegetem a postod címét, és most sikerült rávennem magam arra, hogy el is olvassam, bár nem ment végig. A levelet nem olvastam. Azt is hozzá kell tennem, hogy nem nézek tévét, vagyis nem gyakran, illetve a Formula1 és aktuális levetíttet animék, és HBO trióban ki is merül nálam a tévézés fogalma – persze ezt is szelektíven válogatva.
A fennforgó problémát évek óta érzékelem én is, mondhatni úgy, mióta rájöttem a félrevezetésre (mert a tévé félrevezet) , ami nem most volt. Aztán értesültem én régebben is ilyen megmozdulásokról, amik nézhetőbbé tennék az adást, vagy legalábbis változtatnának a szokásokon…akármit, csak ne legyen hányingere az embernek 2-3óra tévézés után (csúcsidőben, azaz kora este). Persze ezen próbálkozásokat megint csak felhasználta a média – jó iparághoz mérten, ki is zsigerelte, amennyire csak lehetett. LOL Úgyhogy, mivel bukta kb. minden próbálkozás, nagymértékben kerülöm magam részéről ezt.
A gyerekeim részéről annyit tudok nyilatkozni, hogy nem lógnak rajta egész nap, bizonyos dolgokat meg sem néznek, mert már butaságnak tartják. Mellesleg én nem figyelem a karikákat, mert az sosem azt takarja, amit kéne…Illetve a felhalmozódott csatorna kínálatból IGENIS lehet olyat választani, amit akár egésznap nézhetne – persze nem nézi egésznap, sőt! (és nem a buzeráns minimaxra gondoltam). A szülő meg jó, ha ott van vele, legalább a művelet 50%-a folyamán, a többit pedig kiegészítő beszélgetésekkel meg lehet oldani. A gyerek interaktív, kérdez állandóan. Akkor korcsosul el a figyelme a szülő fele, ha az tényleg leszarja, és nem a gyerek a hibás ezért.
És azt akartam még mondani, hogy ez egy olyan egyetemlegesen elfogadott tény ma már (a televíziózás és showkészítés és lehúzás), hogy mind közösség ez ellen fellépni szerintem esélytelen. A hangadással visszaél a média, abból is csak neki van reklámja. Leginkább emberek egymás közt tudnak ez ellen tenni. Én úgy gondolom, hogy ha a szűk környezetemben el tudom érni azt, hogy legalábbis egyfelé legyen a nézőpontunk televíziózással kapcsolatban, kialakuló szokásokkal, gyerekneveléssel, odafigyelés a kis csoporton belül egymásra, akkor máris nyertem valamit.
A világot nem lehet megmenteni…a médiától meg pláne nem.
És a nem mellesleg elenyésző tény, hogy PÉNZ. Amíg pénz van, addig hatalom, és amíg hatalom, addig média is. Nem hinném, hogy bármi értelme lenne felvenni ezzel az egésszel a harcot, mivel behálóz mindent, és az egyszeri ember az esélytelenek nyugalmával induljon neki, ha mégis beáldozza magát, amivel ugye még több zsét gyárt nekik.

1 10 2008
Kayama

Terikához hasonlóan én is csak a levélig jutottam, de lehet, hogy később bepótolom. 🙂 Én az egészben csak azt tartom szomorúnak, hogy ezek a csatornák azért adnak ilyen műsorokat, mert ERRE VAN IGÉNY. És ez a durva. Mert a posztban is említett buckalakó szintű emberek agyáig leginkább csak a balázssó és társai jutnak el nem beszélve azokról, akik anyagi helyzetüknél fogva csak a tv2, rtl, m1 triót tudják fogni. Nekik esélyük sincs rá, hogy értelmes dolgokat lássanak, akkor meg mit várunk tőlük és a gyerekeiktől?
Arról meg már ne is beszéljünk, hogy aki meg megengedheti magának, az mit tesz a lehetőségeivel (lásd: yaoifangirl-ök).
A cikkben (ja tévednék javítsatok ki) nem szerepeltek az óránként legalább 15 percen keresztül sugárzott szarabbnál szarabb reklámok (tisztelet a nagyon kevés ötletes kivételnek), valamint a karikák emlegetésénél az rtl módszere a műsorok 12-es besorolásának elősegítésére. Magyarul a durvább részeket egyszerűen kivagdalják. Régen vicc-számba ment az Inuyasha 15 perces epizódja, de a normál filmekkel is megcsinálják ugyanezt.
Nekem akárki akármit mondhat, a tévézési szokások kialakítása (ha már “muszáj”) a szülő felelőssége. Én legalábbis így tervezem, ha majd eljön az ideje…
Persze, idő és türelemigényes, de ha az ember normális utódokat akar, akkor szerintem megéri a fáradságot.

1 10 2008
Doryan

Szívemből szóltál. Pár éve már nem is nézek tévét, pont emiatt (egyébként is csak 3 földi adót tudunk fogni, abból kettő kereskedelmi), néha azért egy-egy filmet megnézek, mondjuk mikor véletlenül Miyazakit adnak le. Ha csak öt percig nézem a híradót-reklámokat-akármit, felmegy a vérnyomásom.

1 10 2008
sjonna

Ez van, erre van igénye sok embernek, viszont még többnek meg nincs. Kurvák, parasztok, buzik (jelzem semmi bajom velük), értelmetlen show műsorok, pénz, “sztárok”, csillogás. A három utolsó szó a kulcs…de főleg a pénz. Én is csinálnám a helyükben. Ennyi.

1 10 2008
Velho

Én nézek TV-t.
De csak azért, mert valamire rá kell kötni a DVD-lejátszót :3

1 10 2008
Doryan

Érdekesség a korhatárjelzésekkel kapcsolatban: még emlékszem arra az időre, mikor A múmia első részét vetítették a moziban. 18-as besorolással.

1 10 2008
Lejza

Ok én bevallom, 13 vagyon, és a film+-on nézem a nyolcvanas években készített horroroktól a mai években készített horrorokig, (na ezt jól megfogalmaztam…-_-“…!) de a valóságshow-oktol, tényleg kiráz a hideg! Ez az új főzőműsor is fájdalmas! Az egy dolog, hogy én nem vagyok nagy szakács, mert még az anyám főz rám, de ez ilyen korban szerintem nem gáz, mert azért, már én is tudok 4-5 ételt elkészíteni, de hogy egyes felnőtt emberek miket művelnek ott… Na mindegy a két kereskedelmi csatornánk nézhetetlen, csak néha ha van rajta valami esti jó film, de egyébként tényleg a HBO és a film+ az egyetlen nézhető filmcsatorna, de szeressük a animal planet, és a bebe tv-t is…XD…de egyébként az internet a nyerő…=^-^=

1 10 2008
Whis

Én is mindennel egyetértek, mondjuk a Barátok köztöt megszokásból megnézem, de a többi-.- Amúgy én még ezeken kívül a Hannah Montana-tól és társaitól kapok hányingert annyira gyerekes műsor és még akkor az animéket mesézik le és ez annyira felháborító >_< Igaz, hogy a Hannah szar nem a kereskedelmi csatornákon megy de akkor is. ^^”

3 10 2008
shearer

Emberek az igény az nem az emberektől jön, az igényt megteremtik az emberekben, hogy utána már követeljék a híg fost az agyuk helyére. Ez a kereskedelmi tévézés átka, csak azért vannak idehaza egyesek felháborodva rajta, mert borzasztóan későn jutott el ide ez (is). Hiszen alig 10 éve jelentek meg a ker. csatornák, amik megjegyzem az egész világon hasonló színvonalon mozognak, csak mondjuk nem Kelemen Annácska mellei a téma, hanem Boris Becker legújabb félrekefélése. Már ahol vannak ilyen csatornák, mert valahol aztán van egy állami TV (vagy több), oszt’ jólvan. Az sem jó.
Én azt mondom, hogy nem a rosszra kell figyelni. Nem tetszik ami megy a TV-ben? Kapcsold át, 100 csatornából biztos van legalább egy olyan ami tetszik ami van. Nézz sportot! 😀

A különböző karikák viszont tényleg csak önámítás. Megoldás? Nincs. Megmenthető-e a rengeteg robbanásnak, cickónak kitett ártatlan gyermeki lélek? Nem, de akit ez ennyire zavar az majd a saját kölykének olvasson Milnét és Anderssent kiskorában, talán majd lesz belőle egy értelmes ember, aki kiválóan boldogul a világba, mert majd csak mónikashow-n felnőtt hülyék veszik körül. WIN. ;D

3 10 2008
Rev

Shearer, nem tudok mit mondani, köszönöm a kommentedet. Ámbátor megjegyzem, nem szeretem a sportot. 🙂 Kivéve pár motorsport persze.

Akkor megpróbálunk együttélni ezzel a “civilizáció csodájával”, ami az emberi faj fejlődésének természetes velejárója. XD

7 01 2009
A.

Tetszett. Tök igazad van. Egyébként a Mauniká-színtű talkshow-król amit írtál, kurva jó volt. Szakadtam a röhögéstől 😀

14 01 2009
Fate

Későn reagálok társszerkesztői tisztségemben, de most már le kell írnom:

ENGEM APU NEM ENGED MINDENFÉLE 16+-OS STUFFOST NÉZNI.:S

Tegnap sem engedte megnézni a Zsákutcát, mikor meglátta, hogy a kiscsajt az elején meg akarták pakolni meg stuff. Később derült ki, hogy aztán jött a nagy néger a villanó botjával, tudniillik az a nagydarab illető, aki Füge Franky-t játszotta abban a Bruce Willis/Matthew Perry filmben, és jól lelőtte a megerőszakolókat.
Szóval tényleg előfordulnak ilyen anomáliák a TV2-őn. Na jó ez később ment, mint a Hírek, például. (Höhö, gáz van, Oroszország rulz.) Amúgy pedig állítólag jó film volt!

7 09 2009
Robee

nem sexről kéne beszélni ???

8 09 2009
Rev

Már mé kéne? Van arra elég weboldal. 🙂

21 11 2009
Stan

A címben említett “12 éven aluliak” miatt találtam ezt a weboldalt. Ez a “nagykorú felügyelete mellet” baromság több órányi műsoridőt pocsékol egy teljesen értelmetlen, szükségtelen, idegesítő és túl hosszú bejelentésre.
Nem is tudni kinek szól igazából. Felnőtteknek? Kiskorúaknak?
Aki ezt kitalálta az nagy marha lehet.

18 02 2010
sandorkavargat

egyetértek a feljebb íródottakkal… ezért nem nézek tv-t már néhány éve.

3 04 2010
Kata.*

Hát.. Kb. mindennel egyetértek..
Nem tudom, mennyire van igazam, de a kereskedelmi csatornák miatt a legtöbb ember számára a többi csatorna nagyjából elvesztette az értéket, mivel szinte csak a kereskedelmi csatornákat és a többi hülyeséget nézik, így pl. az M1 totál unalmassá válik egy idő után..
Ezek a Hannah meg Varázslók a Wévörli-helyről/nemtomhogyírják..:$/cuccok kiszívják a gyerekek agyát. Szóval ennyi.:D
Igazatok van srácok^^ (:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s
%d blogger ezt szereti: