…kiragadva, a Japánnal szemben tanúsított rajongásomról

30 01 2009

Úgy döntöttem, hogy ha vadonatúj posztot most nem is, de pár értelmesebb kommentemet kiteszem ide, mint amolyan töredékek, amik megmutatnak(?) valamit a “komolyabb” gondolataimból, világnézetemből. Az alábbi részletet Sjonna blogjára, a hírhedt Retard no Jutsu c. bejegyzése alá írtam… A címzett eredetileg Sjonna volt. :3

(…) Speciel engem érdekel az egész keleti kultúrkör, a kínai és a koreai is, az egy dolog, hogy a japán kultúra érdekel a legjobban, az anime/manga/stb. miatt. (Itt jegyezném meg, hogy engem már akkor is érdekelt Japán, mikor még nem találkoztam animékkel tudatosan.)

Egyébként én is szívesen kimennék Japánba (és többször eljátszottam a gondolattal, hogy milyen lenne egy japán lánnyal élni – tudom, fikció marad), de nem azért, mert anime-manga-cosplaycafe. Igen, persze azért is. Meg azért is, mert egy teljesen más kultúra, ami valamiért nagyon bejön nekem. Nem csak a popkultúra, az animék, meg a j-pop énekesnők. Hanem a sintó vallás, a táj, a szokások, az emberek hozzáállása, a technika, szinte minden.
Hogy jobban szeretném azt a kultúrát, mint a sajátomat… Nem tudom, nem éltem még sose Japánban. Most nem szeretnék nagyon belemenni Magyarország szídásába, de engem kissé elszomorít a mai “magyar valóság”. Nem éppen fényes a magyar társadalom hozzáállása dolgokhoz. Egy rakat dolgot fel tudnék hozni, de ez nem ide tartozik, van egy pár blog, amit tudok ajánlani annak, akit érdekel mikre gondolok. Japánban én úgy látom, valahogy jobb az élet. Igen, dolgoznak, mint a robot, igen, van bűnözés és korrupció, de mégis, más a világ arrafelé. És amiben más, nekem azért tetszik. Nem hazafias dolog, de vehetjük úgy, hogy én előbbre helyezem a japán (keleti) kultúrát. De én egyébként is absztraktabban kezelem a világot, mintsemhogy csak azért istenítsek egy országot, mert ott születtem. 🙂 Lehet, hogy ez most nagyon furcsán hangzik neked.
Szóval, szeretem én a posztszocialista, gazdasági és társadalmi problémákkal küzdő öreg Magyarországot, de Japán szerintem akkoris egy k*rva jó hely. 🙂


Műveletek

Alapinformációk

4 hozzászólás

30 01 2009
Sunyi Nyufi

Engem is sokminden érdekel a keleti kultúrával kapcsolatban, de őszintén megmondom, nem hiszem, hogy huzamosabb ideig tudnék élni Japánban. Főként mivel személyiségem alapvető része, hogy teszek rá, mit gondolnak számomra ismeretlen emberek rólam… ezt már itt Magyarországon se veszik sokan jó néven, hát még Japánban. Meg aztán az ember elolvassa a Nyakig a miszóbant, vagypár hírt arról, hogy milyen dolgok szoktak ott történni (gondolok itt a molesztálós esetekre és a kaminos gázolásra Akibahara-ban), és valahogy az embernek el megy a kedve az egésztől ^^’
Mondjuk ha még életemben felépítik a piramis várost a tokiói öbölben (amit kétlek), akkor azért oda beköltöznék 😀

31 01 2009
furfagos

tessék ilyent olvasni ha még nem tetszett. japanofil néger a felkelő nap országában (neki még kawaii nőt is sikerült beszereznie)
http://www.gaijinsmash.net/
amúgy szerintem sem csupa móka és kacagás az élet a Föld másik oldalán. érdekességként valószínűleg engem is évekig lekötne, de tartok tőle hogy egy magyar gaijin is elég magasfokú inkopatibilitást mutatna egy átlag japánnal.

31 01 2009
black87

gaijinsmash-t csak ajánlani tudom énis, hihetetlen, hogy mik meg nem történnek egy “kívülálló”-val Japánban 😀

17 01 2010
Petrus

Rev, Japán tényleg nagyszerű hely lehet, de én javaslom neked, hogy először inkább itthon ismerd meg őket. Van Pesten néhány hely, ahol személyesen talizhatsz velük (nem animeconra gondolok). Érdemes velük ismerkedni, beszélgetni, megfigyelni őket, és ha még ezek után is úgy gondolod, hogy el tudnád képzelni az életed egy japán barátnővel, hát rajta! ^^ (engem pl. roppantul idegesítenek a japán nők)

Amúgy Anyám a minap megjegyezte, őt mennyire lenyűgözi az ázsiai kultúrák, hogy milyen varázslatos és misztikus. Mondtam neki, ezt csak azért mondja, mert sz*rt se tud róla! 😛 És valljuk be őszintén, Japán miszticizmusa is csak addig terjed, amíg az ember meg nem ismeri. Mert utána rájön, hogy semmivel sem különlegesebb kultúra, mint bármely másik idegen társa. (-:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s
%d blogger ezt szereti: