Az FKF Zrt. közleménye: AZ ÉVES LO(mta)L(anítás) MENETE

18 04 2009

“Tisztelt xyz kerületi lakosok! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy hamarosan sorra kerül éves lomtalanítási programunk. Kérjük készítsék ki házaik elé a feleslegessé vált használati tárgyaikat, mellőzve a háztartási szemetet, veszélyes hulladékokat (gyógyszerek, szárazelemek, akkumulátorok, stb.), állati tetemeket, építési törmeléket és zöldhulladékot. A kitett lomok elszállításáról még aznap este gondoskodnak Budapest székesfőváros nemhivatalos, buckalakókból álló, párszemélyes dzsuvakommandói, a maradékot pedig a másnap folyamán járműveinkkel bezúzatjuk és elszállítjuk. Együttműködésüket előre is köszönjük!”

A folyamat a következőképpen zajlik:

Ön összegyűjti feleslegessé vált, bár többségében hibás, vagy sérült bútorait, műszaki cikkeit, amit Ön kihelyez az ingatlanja elé, a többi lakóval egyetemben. Miután a kirakott hulladék alapterülete meghaladta az 1 négyzetmétert, megjelennek sötét színezetű felebarátaink, akik stipi-stopit szeretnének játszani az adott halom (illetve a nagyobb fémtartalmú dolgok) tulajdonjogáért. Vagy székkel érkeznek meg, vagy a kirakott ülőalkalmatosságokat használják, akkor is, ha a hibás gázrugó belerobbanhat a seggükbe. Ilyenkor “aki kapja, marha” alapon kiosztásra kerülnek a fontosabb hulladékhalmok, de ekkor még viszonylagos nyugalom van. A késő délutáni, kora esti órákban viszont felbőgnek a Barkas-motorok, és sötét színezetű felebarátaink nekivágnak motorizált begyűjtőkörútjuknak.

Első lépés:
Lefoglalás

Alias camp. Sötét színezetű felebarátaink járják az utcákat, és nézelődnek, melyik kis kupacban van potenciál, hogy kincsesbánya lehessen. Amint találnak ilyet, hátrahagynak egy tagot, aki felügyeli és védi a kupacot a rivális mobok ellen. Ilyenkor a hátramaradt őrszem leül a járda közepén, fényes nappal egy székre, és elkezd várni. Nagyon könnyen felismerhetőek, lévén általában szakadt dzsekit vagy inget, koszos nadrágot, ápolatlan bajuszt, és kócos hajat viselnek, és enyhén szólva hibás a fogsoruk. A női verzió is ismeretes, csak az mellényt visel, ragyás, ráncos, őszülő hajú és kicsit nagyon molett. De arcszőrzete annak is van ám rendesen. Ezek a védemberek mobiltelefonon keresztül tartják a kapcsolatot a főhadiszállással, és semmi esetre sem tágítanak az általuk őrzött halomtól.
Ahogy a nap folyamán gyűlik a lom, úgy egyre több halomnál jelenik meg egy, kettő, netalántán három sötét színezetű embertársunk, és csak a legócskább dombocskák maradnak szűzen. Ilyenkorra már rendesen beindul a kupacok mélyanalizálása, átforgatással, szétpakolászással, ami a kupac által lefoglalt területet minimum duplájára növeli, és kettővel kevesebb autó fog tudni parkolni a kupac mellett.

Második lépés:
Territoriális acsarkodás

Alias aggro. Alapvetően a buckalakók, másik nevükön réti niggerek agresszív fajta. Ahogy máskor is, a lomtalanítás idején is tesznek a tulajdonjogokra, mégha az egy másik csoportjuké is, így egymástól is meg akarják kaparintani az értékesebb holmikat. Ebből általában nem lesz testi fenyítés, csak hangos, magyar vagy egzotikus nyelvű szídalmazás, és egymás felszólítása egy lóval való közösülésre.
A vitában jó hasznát veszik szókincsüknek és nagy hangerejüknek, ami minden további nélkül demonstrálnak a nyílt utcán. Alapvetően a több ember-több erő elv érvényesül, ezért az igazán profi lomguberálók erős, tagbaszakadt társakat hívnak el portyára, akiknek a szókincse kimerül a következő kifejezésekben: hö, anyád, cafat, sukár, gádzsi, gádzsó, dikk nézd mán, Józsi, testvír és hűtőláda.

Harmadik lépés:
Begyűjtés

Alias loot. Az egész napos kemény lomkupac-őrzés után jön a nap fénypontja, amikoris sötét színezetű felebarátaink magukévá teszik a kidobott holmikat. Ehhez a csóribbak kézzel húzós kis szekérszerű tákolmányt használnak, a többiek viszont valahonnan a széles rokoni körből szereznek egy szocialista kistehergépjárművet, úgymint Barkas, Robur vagy Żuk, neadjisten egy utánfutós Ladát, és elindulnak kincsvadászatra, méghozzá térkép nélkül.
Ennek során platóra illetve raktérbe kerül minden ami működőképesnek látszik, vagy le lehet adni az átvevőtelepeken. Meg persze néha a bútor tüzelőnek is jól jön. Az egész nap felvigyázott hűtőszekrények, kanapék, fotelok és lemezjátszók elvándorolnak a helyükről, mielőtt megvirradna a következő nap. Mikorra megérkeznek a kukásautók, hogy bezúzzák a lomokat, már elég sok minden hiányozni fog, 8 méteres körzetben szanaszét lesz dobálva az apró szemét, és a meghagyott dolgok is darabokban lesznek. Ami marad, az megy a kukásautó gyomrába recsegve-ropogva.

Ugye-ugye, ami az egyik embernek lom, az a másiknak kincs. Épp most volt itt is lomtalanítás, és majdnem minden lomkupacnál üldögélt minimum egy opportunista színesbőrű, aki szépen őrizte a kinézett holmikat. Olyan melegség töltött el, hogy az FKF munkásainak nem kell annyi mindent bezúzatniuk, mert a felét széthordták kedves sötét színezetű felebarátaink. Köszönöm az ő nevükben is!


Műveletek

Alapinformációk

10 hozzászólás

18 04 2009
Velho

So true… -_-

18 04 2009
Mion

Hát bizony, így fest egy lomtalanítás a fővárosban. Amúgy nagyokat is röhögtem a poszt olvasása közben, nemcsak bólogattam. 😀

18 04 2009
black87

Miért van benne két “Őn”?

19 04 2009
Rev

…Eh. Enyhe diszklekszia. 😀 Van amikor a rövid magánhangzók helyett hosszút írok, és észre se veszem. Kthx.

19 04 2009
luggeriano

Kisebbségi One Piece ? 🙂

19 04 2009
M@D_FiSt

TLDR, de ideszúrnám egy barátom aláírását MSN-en: Elkezdődött a lomtalanítás, demográfiai lokális szélsőértékek észlelhetőek.

19 04 2009
Rev

Ne hülyéskedj már, azért ez nem TLDR kategória. Puhány. 😀

19 04 2009
izriot

Oh, cigánykarácsony. Az ilyen életképek alkalmával nekem mindig az Űrodüsszeia azon képsorai ugranak be, mikor a majmok a monolith körül tajtékozva dühöngenek. : ) Amúgy ebből simán meg lehet élni, a fehér emberek között is sok bolond van, hihetetlen, hogy miket ki nem dobnak.

13 05 2009
Pötty

cigánykarácsony xD!! ez |_o.O|_

7 08 2010
mandii

ide még szabad írni? de régi moré.
no, dikkmán ez kárinthy? jó írás, röhögök meg nosztaligázok. annak idején mi is mentünk lombatalantani, úgy kb. 6.-os koromoig jártam csak aztán jöttem rá hogy ez azért mégis ciki , főleg miután egyszer szembe jött velünk az egyik alsós tanárnőnk, aki a legszigorúbb az iskolában XD,
mamámmal, meg az unokatesóiimmal. toltuk a talicskát, gyűjtöttük a játékokat, a mamám meg a bútorokat:D néha tök sukár székeket is talált, az egyik ágyunk is onnan származik, igaz hogy valszeg az is rásegített az enyhe asztmámra, annyi por volt benne, de ki tartott vagy 4 évig 😀 hűtőládákat sajna nem találtunk, viszont vettünk föl hitelre…jó mi? azé elcsodálkoztam néha hogy miket ki nem dobnak ezek a gádzsók, ééégya. most hogy belegondolok a tatám is hivatásos kukás volt, a legtöbb játékom onnan származott, 😀 unokatesómmal néha agyon is vertük egymás érte XD most meg elcédé monitor mellett nyomom a márkás klaviatúrát…:D neeem, egyébként sosem voltunk rászorulva ilyenekre, nem tudom, ez talán valami genetikai gubanc lehet, benne van a vérünkben hogy muszáj kukázni XD ja amúgy igen, dzsipszi vagyok:D
mondjuk ma már nem csinálnék ilyet, az tuti.

és a fent említett szövegben semmi iróniát nem kell keresni, ez szószerint így van, ha ciki, ha nem!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s
%d blogger ezt szereti: